Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σ. Αδαμόπουλου με διαμαρτυρόμενους κατοίκους της Κλεισούρας

Τη διαμαρτυρία τους για  απουσία των αιτημάτων τους από τα ανταποδοτικά έργα του TAP (Trans Adriatic Pipeline – Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου) εξέφρασαν κάτοικοι της Κλεισούρας στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλο, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 07 Οκτωβρίου στο γραφείο του, στην ΠΕ Καστοριάς.

Ο κ. Αδαμόπουλος άκουσε με προσοχή τους κατοίκους,  εκφράζοντας την  συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματά τους, καθώς η Κλεισούρα δεν έχει συμπεριληφθεί στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καστοριάς και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τα ανταποδοτικά του TAP, αν κι ο αγωγός διέρχεται σε μήκος περίπου 6 χ.λμ. από την περιοχή.

Κύριο αίτημα των κατοίκων είναι να συμπεριληφθεί  στις προτάσεις του Δήμου Καστοριάς το κόστος μελέτης και ένα μέρος για την κατασκευή του έργου « Η ξυλοτηλεθέρμανση στην Κλεισούρα», ύψους περίπου 500.000€.

Να σημειωθεί ότι τις προτάσεις για τα αντισταθμιστικά οφέλη των περιοχών από τις οποίες θα διέρθει ο TAP, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης τις είχε ζητήσει από τους ίδιους τους Δημάρχους.