Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σ. Αδαμόπουλου με διαμαρτυρόμενους κατοίκους της Κλεισούρας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Τη διαμαρτυρία τους για  απουσία των αιτημάτων τους από τα ανταποδοτικά έργα του TAP (Trans Adriatic Pipeline – Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου) εξέφρασαν κάτοικοι της Κλεισούρας στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλο, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 07 Οκτωβρίου στο γραφείο του, στην ΠΕ Καστοριάς.

Ο κ. Αδαμόπουλος άκουσε με προσοχή τους κατοίκους,  εκφράζοντας την  συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματά τους, καθώς η Κλεισούρα δεν έχει συμπεριληφθεί στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καστοριάς και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τα ανταποδοτικά του TAP, αν κι ο αγωγός διέρχεται σε μήκος περίπου 6 χ.λμ. από την περιοχή.

Κύριο αίτημα των κατοίκων είναι να συμπεριληφθεί  στις προτάσεις του Δήμου Καστοριάς το κόστος μελέτης και ένα μέρος για την κατασκευή του έργου « Η ξυλοτηλεθέρμανση στην Κλεισούρα», ύψους περίπου 500.000€.

Να σημειωθεί ότι τις προτάσεις για τα αντισταθμιστικά οφέλη των περιοχών από τις οποίες θα διέρθει ο TAP, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης τις είχε ζητήσει από τους ίδιους τους Δημάρχους.