εκδηλώσεις για πυρονόμο_πρέσπες

Στις εκδηλώσεις Μνήμης  των Πεσόντων Πυροσβεστών παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Στις εκδηλώσεις Μνήμης  των Πεσόντων Πυροσβεστών παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη.

Στις εκδηλώσεις Μνήμης  των Πεσόντων Πυροσβεστών που  έγιναν   την  Παρασκευή  12 Νοεμβρίου 2021 στον Άγιο Γερμανό του Δήμου Πρεσπών, παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη.

Σε μια λιτή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19, φορείς και αρχές του τόπου απέδωσαν τις πρέπουσες τιμές.

Στις εκδηλώσεις τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του Πυρονόμου Νικόλαου Ευαγγέλου, ο οποίος καταγόταν από την Καστοριά και υπηρετούσε στην Π.Υ. Καστοριάς. Έχασε τη ζωή του  εν ώρα καθήκοντος στον γειτονικό Νομό, όταν στις 19 Νοεμβρίου 2011 το πυροσβεστικό όχημα  που οδηγούσε ανετράπη σε χορτολιβαδική πυρκαγιά, στην περιοχή Καλλιθέα, Πρεσπών της Φλώρινας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

«Μια μέρα σαν τη σημερινή διαπιστώνει κανείς πως η χώρα μας έχει ευδοκιμήσει χάρη στις θυσίες ανθρώπων της καθημερινότητας. Ανθρώπων, που με ψυχικό σθένος και περίσσια αγάπη για τον συνάνθρωπο ξεπερνούν το υπηρεσιακό καθήκον και γίνονται ήρωες!

Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και ας αφήσουμε το δικό μας στίγμα σε αυτόν τον τόπο, καθένας από τη θέση του, με πράξεις και έργα»,  σημείωσε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της ημέρας, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη.

εκδηλώσεις για πυρονόμο_πρέσπες εκδηλώσεις για πυρονόμο_πρέσπες εκδηλώσεις για πυρονόμο_πρέσπες εκδηλώσεις για πυρονόμο_πρέσπες εκδηλώσεις για πυρονόμο_πρέσπες εκδηλώσεις για πυρονόμο_πρέσπες εκδηλώσεις για πυρονόμο_πρέσπες εκδηλώσεις για πυρονόμο_πρέσπες εκδηλώσεις για πυρονόμο_πρέσπες εκδηλώσεις για πυρονόμο_πρέσπες εκδηλώσεις για πυρονόμο_πρέσπες