ενθρόνιση

Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη για τον Τοποτηρητή Καστορίας κ.κ. Δαβίδ και τον νέο Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Καλλίνικο.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών
Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη για τον Τοποτηρητή Καστορίας κ.κ. Δαβίδ και τον νέο Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Καλλίνικο.

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη συγκίνηση που με διακατέχει, όλες αυτές τις ημέρες, με την προσμονή της άφιξης, την υποδοχή, την ενθρόνιση και την πρώτη επίσημη Θεία Λειτουργία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Καλλίνικου που έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Ήταν η πρώτη μου φορά που συμμετείχα σε  μια ενθρόνιση, που στο σύνολό της  μπορεί να ήταν λιτή, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, ταυτόχρονα  όμως ήταν και μεγαλοπρεπής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, Τοποτηρητή της Μητρόπολης μας, ο οποίος όλο αυτό το χρονικό διάστημα  της τοποτηρητείας του ήταν μαζί μας και ούτε μια στιγμή δεν αισθανθήκαμε μόνοι. Ευχαριστώ τον ίδιο, τους κληρικούς και όλους όσους συνέβαλαν στο άψογο τελετουργικό  των ημερών.

Όσον αφορά δε, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Καλλίνικο, θα ήθελα να του ευχηθώ από καρδιάς υγεία, μακροημέρευση και καλό ποιμαντικό έργο. Είμαι πεπεισμένη ότι ο πνευματικός πλούτος, η εκκλησιαστική εμπειρία και το ως τώρα έργο του αποτελούν εγγύηση για μια επιτυχημένη αρχιερατική θητεία. Από τις λίγες ώρες που τον γνώρισα, διέκρινα και ξεχώρισα την απλότητα, την καλοσύνη, την ευγένεια και προπάντων την αγάπη του για τα παιδιά και για όλους εμάς.

Εύχομαι ολόψυχα την από Θεού ενίσχυση και δύναμη στο  σημαντικό και ταυτόχρονα δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, και μέσα από  τις προσευχές του να έχουμε όλοι μας υγεία, ψυχική, σωματική και πνευματική  για να πράττουμε αρμοστά έργα.

ΆΞΙΟΣ!»

ενθρόνιση