ζωοαναθρωπονόσοι

Ενημερωτική συνάντηση: «Ζωοανθρωπονόσοι στην Π.Δ.Μ. Προσέγγιση ενιαίας υγείας», 14-06-2023

Ανακοινώσεις Ενημέρωση Πολιτών

Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Ζωοανθρωπονόσοι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Προσέγγιση ενιαίας υγείας», 14-06-2023, στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ζωοανθρωπονόσοι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Προσέγγιση ενιαίας υγείας»,

και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν στην εκδήλωση, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, στην αίθουσα του παλιού Πνευματικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικό,  (κάτω από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής), στις 12:00 το πρωί.

Την ενημέρωση θα πραγματοποιήσουν η Διευθύντρια Ερευνών του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ  κα. Σμαράγδα Σωτηράκη και  η Δρ. Μπριγκίτα Αλεξάνδρα Βερνάρδου, Κτηνίατρος.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν νοσήματα των ζώων όπως είναι εχινοκοκκίαση, οι μαστίτιδες, τα νοσήματα που μεταδίδονται από αρθρόποδα κ.α. Τα νοσήματα αυτά εκτός από την υγεία των ζώων επηρεάζουν και την ποιότητα των προϊόντων (όπως το γάλα), αλλά το πιο σημαντικό, συχνά απειλούν και την υγεία του ανθρώπου (ζωοανθρωπονόσοι).

Στόχος της εκδήλωσης είναι να επισημανθεί η σημασία της πρόληψης όσον αφορά την διασπορά των πιο συχνών ζωοανθρωπονόσων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έτσι ώστε να αναγνωριστούν τα σημεία κινδύνου και να εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα με απώτερο σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.