λήξη Β παγκ.πολέμπυ

Ολοκληρώθηκαν οι Επετειακές Εκδηλώσεις Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης, κατά του Ναζισμού και του Φασισμού.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Ολοκληρώθηκαν οι Επετειακές Εκδηλώσεις Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης, κατά του Ναζισμού και του Φασισμού.

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης, κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72/Α/8-4-1999), η ελληνική πολιτεία, καθιέρωσε την  9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Το πρωί, τελέστηκε  Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς. Ακολούθησε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων, επιμνημόσυνη δέηση και  κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου,   ο Διοικητής του 15ου  ΣΠ/ «XVΜΠ» Γιάννης Σμαλιός,  η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Αθανάσιος Ρήμος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς, Νικόλαος Έξαρχος και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καστοριάς, Δημήτρης Παπουτσίδης.

Πρόκειται για εκδηλώσεις τιμής και μνήμης προς όλους τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού, ενάντια στα εχθρικά στρατεύματα της κατοχής.

Με το βλέμμα στραμμένο στον πόλεμο που συνεχίζεται στην Ουκρανία, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς ευχήθηκε την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

λήξη Β παγκ.πολέμπυ