Επίσκεψη Κυπρίων Μαθητών στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Η αποστολή του Λυκείου Αγίου Αντωνίου Λεμεσού Κύπρου, που βρίσκεται στην πόλη μας, στο πλαίσιο της αδελφοποίησής του με το 1ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς, πραγματοποίησε επίσκεψη την Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017, στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλο.

Τους μαθητές και συνοδούς καθηγητές υποδέχτηκε και καλωσόρισε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, ο οποίος και τους ενημέρωσε για όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας, με την αποστολή να μένει εντυπωσιασμένη από τα αξιοθέατα  και τη φιλοξενία μας.

Κοινή επιδίωξη των αδελφοποιημένων σχολείων είναι να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με διάρκεια και συνέχεια στο χρόνο, όπου  θα δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα  μιας άλλης χώρας αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα.

Η κυπριακή αποστολή βρίσκεται στην πόλη μας από τις 6/11/2017 έως και τις 11/11/2017, φιλοξενείται από μαθητές του αντίστοιχου ΓΕΛ, ενώ  ανάλογη ευκαιρία θα δοθεί και σε μαθητές του 1ου ΓΕΛ, όταν στα  τέλη Μαρτίου η αποστολή του σχολείου τους θα μεταβεί στην Κύπρο.