εμπλουτισμός λιμνοφράγματος με ιχύδια πέστροφας

Με 3.500 νεαρά ιχθύδια  Πέστροφας Εμπλουτίστηκαν τα Λιμνοφράγμτα  της Π.Ε. Καστοριάς

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 07 Απριλίου 2019, η β’ φάση του εμπλουτισμού των λιμνοφραγμάτων Βράχου και Γέρμα, με 3.500 νεαρά ιχθύδια  Πέστροφας, μέσου βάρους 100 γραμ., σε μια προσπάθεια της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς να τονώσει τα ιχθυοτρόφα ύδατα της περιοχής.

Αρωγός σε αυτή τη δράση στάθηκε,  για άλλη μια φορά, ο Δήμος Άργους Ορεστικού με τη διάθεση οχήματος και οδηγού, ενώ ιδιώτης ιχθυοκαλλιεργητής παραχώρησε τις δεξαμενές μεταφοράς των ζωντανών ψαριών και όλων των παρελκομένων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνεχίζεται και φέτος σε συνεργασία με το τμήμα αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας και των κρατικών ιχθυογενετικών σταθμών Ιωαννίνων και Πέλλας (από όπου προέρχονται να νεαρά ιχθύδια), στο πλαίσιο συστηματικών ενεργειών  για ενίσχυση των ιχθυοαποθεμάτων  της περιοχή μας.

Εφιστούμε την προσοχή στους φίλους ερασιτέχνες αλιείς για την τήρηση της αλιευτικής νομοθεσίας, σχετικά με τα  επιτρεπόμενα αλιευόμενα μεγέθη,  τα είδη ιχθύων, καθώς  και τις χρονικές και τοπικές απαγορεύσεις, μερικής ή καθολικής απαγόρευσης αλιείας, σύμφωνα με τις εκδοθείσες αποφάσεις και ανακοινώσεις.

ιχθύδια πέστροφας σε μαύρους κουβάδες εμπλουτισμός λιμνοφραγμώτων ιχθύδια πέστροφας μέσα στο νερό ιχθύδια πέστροφας μέσα στο νερό άνθρωπος ελευθερώνει ιχθύδια πέστροφας μέσα στο νερό