σύσκεψη με υπουργό εσωτερικών

Επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2020, ο Yπουργός Eσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής  του στην πόλη, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με αρχές και φορείς του τόπου.

Πιο συγκεκριμένα, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου έγινε ευρεία σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Κάλυς Κυριακίδου, Νικόλαου Λυσσαρίδη, Ηλία Τοπαλίδη, των Δημάρχων  Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, Χρήστου Γκοσλιόπουλου, του Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Πασχάλη Οικονομίδη και του Προέδρου της ΝΟΔΕ Καστοριάς Στέργιου Αδάμ.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας,  αφού καλωσόρισε τον Υπουργό Εσωτερικών στην περιοχή μας, του επισήμανε τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στην Δυτική Μακεδονία. Τόνισε ιδιαίτερα το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Τεχνικών υπηρεσιών του πρώτου και δευτέρου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, φαινόμενο το οποίο εντείνει το πρόβλημα  ωρίμανσης μελετών και κατ΄ επέκταση δημιουργεί έλλειμμα στην απορροφητικότητα χρηματοδοτικών προγραμμάτων.  Επίσης, σημείωσε την ανάγκη εκπόνησης ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου, τόσο για την Καστοριά όσο και για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά του ο Αντιπερειφεριάρχης, Δημήτρης Σαββόπουλος  έθεσε τα καίρια θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, εστιάζοντας κυρίως στην ανάγκη άμεσης προτεραιότητας, από πλευράς κυβέρνησης, της έλευσης του φυσικού αερίου στις περιοχές Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Μανιάκων. Ακόμη, επισημάνθηκε η έλλειψη μόνιμου προσωπικού και οι επιπτώσεις που αυτό επιφέρει ως προς την ανταπόκριση και απορροφητικότητα διαφόρων προγραμμάτων,  θέτοντας παράλληλα την απαραίτητη πρόσληψη νέου προσωπικού.  Επίσης, ζητήθηκε να αυξηθεί η χρηματοδότηση για δράσεις πολιτικής προστασίας, το οποίο θα συμβάλλει στην καλύτερη ανταπόκριση του έργου μας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί άμεσα προς την κεντρική κυβέρνηση την  δημιουργία ενός Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για την  Π.Ε. Καστοριάς αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

σύσκεψη με υπουργό εσωτερικών σύσκεψη με υπουργό εσωτερικών σύσκεψη με υπουργό εσωτερικών Περιφερειάρχης, Υπουργός Εσωτρεικών, Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Περιφερειάρχης, Υπουργός Εσωτρεικών, Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Υπουργός Εσωτρεικών, Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς