Έως 27/08/21 Παρατείνονται τα Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών με νέα Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου. Ισχύει για όλη την Επικράτεια όπου υπάρχει πολύ αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς (επ.4).

Ανακοινώσεις Ενημέρωση Πολιτών

Σύμφωνα με διευκρινήσεις της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας η παράταση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Φ.Ε.Κ. 3877/19-08-21, τευχ. β) για τα Έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κινδύνου πυρκαγιών που ισχύουν για όλη την Επικράτεια μέχρι και την Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021, ώρα 06:00.

ισχύει για τις περιφερειακές ενότητες των οποίων ο ημερήσιος χάρτης επικινδυνότητας για πυρκαγιά φέρει κατ’ ελάχιστο κατηγορία κινδύνου (βαθμίδα) 4 (τέσσερα).

Για σήμερα 24 Αυγούστου 2021, η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ,σύμφωνα με τον Χάρτη  Επικινδυνότητας,  βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου  Μέση (Επίπεδο 2).

Υπενθυμίζεται ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Π.Ε. Καστοριάς (https://kastoria.pdm.gov.gr/), στους Χρήσιμους Συνδέσμους υπάρχει  ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, όπου καθημερινά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βλέπουν τον δείκτη επικινδυνότητας της περιοχής μας.