χιονοδρομικό κέντρο Βιτσίου

121.892€  από την Π.Ε. Καστοριάς για την Αναβάθμιση των Υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης για την προμήθεια ειδικών εξαρτημάτων και εκτέλεση ειδικών ελέγχων στους αναβατήρες του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου, έπειτα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, ενέκρινε ομόφωνα με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κατά τη συνεδρίασή της στις 24 Αυγούστου 2021.

Πρόκειται για έργο, προϋπολογισμού 121.892 € που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων 2021 της Π.Ε. Καστοριάς.

Οι εργασίες που προβλέπονται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου είναι:

  • Προμήθεια και τοποθέτηση ειδικών εξαρτημάτων (καινούριων και αμεταχείριστων) για τον υπάρχοντα μεγάλο συρόμενο αναβατήρα.
  • Παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών για την εκτέλεση ειδικών ποιοτικών ελέγχων (ετήσιου Ε1, και πενταετίας Ε2) που αφορά  και στους δύο αναβατήρες: του μεγάλου συρόμενου αναβατήρα και του συρόμενου αναβατήρα αρχαρίων (baby-lift).

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς μέσω των Υπηρεσιών της (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων-Τμήμα Προμηθειών) αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσεις εξ ολοκλήρου, να δημοπρατήσει και να κατασκευάσει το έργο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς δηλώνοντας την ικανοποίησή του για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για παρεμβάσεις που έρχονται να ικανοποιήσουν ένα χρόνιο αίτημα του Προέδρου του Συλλόγου Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καστοριάς Γιώργου Νικιτίδη και των μελών του, οι οποίες θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του χιονοδρομικού κέντρου Βιτσίου της Π.Ε. Καστοριάς και θα προσελκύσουν ακόμα περισσότερους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων».