Δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ.Κασαπίδη για την έναρξη των ενεργειών υλοποίησης του υδροηλεκτρικού σταθμού στο φράγμα Νεστορίου.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών
Δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη για την έναρξη των ενεργειών υλοποίησης του υδροηλεκτρικού σταθμού στο φράγμα Νεστορίου.
Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι μετά την επίλυση αυτού του γόρδιου δεσμού από τον Υπουργό, τον κ. Γεωργαντά, τον οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω που έλυσε ένα χρόνιο πρόβλημα, σε ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο, όχι μόνο της Καστοριάς αλλά όλης της Δυτικής Μακεδονίας, μας δίνει τη δυνατότητα και από την πλευρά μας να τρέξουμε τις διαδικασίες, για να υλοποιήσουμε το έργο που ανήκει στην Περιφέρεια, στην Π.Ε. Καστοριάς, που είναι αυτό το υδροηλεκτρικό, ισχύος 7,031 mw.
Ήδη έχουμε αποφασίσει να γίνει επικαιροποίηση των εργασιών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Χρειάζεται να γίνει μια προμελέτη για το συγκεκριμένο έργο, η οποία θα δώσει στη συνέχεια την διακήρυξη, για να γίνει η οριστική μελέτη του έργου, και όλο αυτό το χρονικό διάστημα που θα γίνουν αυτές οι εργασίες, εμείς θα αναζητήσουμε τους κατάλληλους πόρους, ένα σημαντικό ποσό που απαιτείται, για να είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε την μελέτη, μόλις ολοκληρωθεί.