08 Σεπτεμβρίου 2020 η διεξαγωγή αιμοληψιών των συγγενών πεσόντων του ΄40 στην Π.Ε. Καστοριάς.

Γενικού Ενδιαφέροντος Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί με τους  προέδρους των Κοινωφελών Επιχειρήσεων των Δήμων, των υπευθύνων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι», τους νοσηλευτές, τους κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές ιατρούς, παραδόθηκε σήμερα Παρασκευή 04 Σεπτεμβρίου 2020, στους υπευθύνους των δομών, όλο το υλικό που είναι απαραίτητο για την διεξαγωγή των αιμοληψιών, στο πλαίσιο αναζήτησης των συγγενών των Δυτικομακεδόνων πεσόντων του ’40.

Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα και στους τρεις Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς την Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος υποδεχόμενος τους υπευθύνους των δομών και το νοσηλευτικό προσωπικό, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πολύτιμη συνδρομή των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» στην όλη διαδικασία, η οποία απαιτεί τον συντονισμό και την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων,  προκειμένου να είναι επιτυχής.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς με αίσθημα ευθύνης και ευγνωμοσύνης προς τους ήρωες προγόνους μας, που έπεσαν μαχόμενοι κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου στη Βόρεια Ήπειρο, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη  Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη.

 Θεωρεί χρέος την απόδοση τιμών σε όλους εκείνους τους νεκρούς ήρωες  που σκοτώθηκαν στη μάχη και έμεινα άταφοι ή πρόχειρα θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους ή σε οστεοφυλάκια.

Η δράση αυτή έρχεται να δώσει λύση σε μια μακροχρόνια εθνική εκκρεμότητα.

 παράδοση υλικούπαράδοση υλικού