υπογραφή σύμβασης Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας ΠΕ Καστοριάς

Υπογράφηκε η σύμβαση «Βελτίωση οδικής ασφάλειας ΠΕ Καστοριάς» από τον Γ. Κασαπίδη προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Υπογράφηκε η σύμβαση «Βελτίωση οδικής ασφάλειας ΠΕ Καστοριάς» από τον Γ. Κασαπίδη προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ

Την σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Π.Ε. Καστοριάς»,   υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε», την Τετάρτη  14 Ιουνίου 2023, στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δέσποινας Κοζατσάνη.

Στην υπογραφή, παρέστησαν η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Καλλιόπη Τσιάγγου-Κυριακίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών Θωμάς Μάνος και  ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Καστοριάς Στέλιος Κοτσάκος.

Ο προϋπολογισμός μελέτης  του έργου ανέρχεται σε 3.800.000,00 ευρώ,  θα χρηματοδοτηθεί  από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η ολοκλήρωσή του αναμένεται  εντός 18 μηνών.

Σύμφωνα με το αντικείμενο  του έργου, θα γίνουν παρεμβάσεις, κυρίως μικρής κλίμακας, όπου θα έχουν άμεσα αποτελέσματα σε επίπεδο παρεχόμενης οδικής ασφάλειας των εθνικών δρόμων  της Π.Ε. Καστοριάς.

Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως αναβαθμίσεις της οδού, όπως επαναδιαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας κ.λπ. Παράλληλα, τοπικά, προβλέπεται  επισκευή φθοράς οδοστρώματος, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας κ.α.

Η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει την υλοποίηση έργων και αναβαθμίζει το ενδοπεριφερειακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας ως άμεση προτεραιότητα την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

υπογραφή σύμβασης Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας ΠΕ Καστοριάς υπογραφή σύμβασης Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας ΠΕ Καστοριάς υπογραφή σύμβασης Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας ΠΕ Καστοριάς