Νεστόριο,εργασίες

Ξεκίνησαν οι εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή του Γράμμου από την Π.Ε. Καστοριάς.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, η υλοποίηση του έργου: «Αντιπλημμυρική προστασία, διευθετήσεις και αποκαταστάσεις στην περιοχή του Γράμμου».

 Την περιοχή επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος με τον Προϊστάμενο Τεχνικών  Υπηρεσιών Στέλιο Κοτσάκο, όπου είδαν από κοντά και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών.

Το έργο προϋπολογισμού 246.000€ έχει αναμενόμενο χρόνο ολοκλήρωσης 12 μήνες και περιλαμβάνει:

  • Την κατασκευή αντιπλημμυρικών αναχωμάτων σε δύο σημεία του δρόμου πριν την είσοδο του χωριού, συνολικού μήκους 200μ. και επένδυση αυτών με συρματοκιβώτια, ενώ παράλληλα θα γίνει διευθέτηση της ροής του ρέματος.
  • Στην γέφυρα που οδηγεί προς Αετομηλίτσα θα κατασκευαστεί κατάντι της γέφυρας αντιπλημμυρικός αναβαθμός συνολικού μήκος 18μ. με οπλισμένο σκυρόδεμα και ράβδους αγκύρωσης . Ανάντι και κατάντι του αναβαθμού θα γίνει προστασία με λιθόδεμα και θα διευθετηθεί η ροή του ρέματος .
  • Θα ενισχυθεί το υπάρχον αντιπλημμυρικό ανάχωμα στο ύψος του οικισμού.

Η εκπόνηση της μελέτης  και η επίβλεψη του πραγματοποιούνται  από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Νεστόριο,εργασίες Νεστόριο,εργασίες Νεστόριο,εργασίες Νεστόριο,εργασίες Νεστόριο,εργασίες