Συνάντηση Εργασίας του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για θέματα που αφορούν  το Διοικητήριο της Π.Ε. Καστοριάς.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών Χωρίς κατηγορία

Σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 02 Σεπτεμβρίου 2021 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου με τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Στέλιο Κοτσάκο και υπηρεσιακά στελέχη, σχετικά με θέματα που αφορούν διάφορες παρεμβάσεις στο Διοικητήριο της Π.Ε. Καστοριάς. Στη σύσκεψη συμμετείχε  η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Καλλιόπη Κυριακίδου.

 

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν:

  • Η ένταξη της πρότασης για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς», προϋπολογισμού 1.250.000€, η οποία έχει ήδη υποβληθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας και αναμένεται σύντομα η ένταξη του έργου. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν περιλαμβάνουν συνοπτικά την τοποθέτηση εξωτερικής και εσωτερικής  θερμομόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων, λέβητα, φωτιστικών και λαμπτήρων με νέου τύπου led.
  • Η «Βελτίωση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του 2ου ορόφου της Π.Ε. Καστοριάς», προϋπολογισμού 60.000€, για την οποία έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και αναμένεται η έναρξη εργασιών. Η παρέμβαση αφορά την αποξήλωση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων, την αντικατάσταση πινάκων και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων με την παράλληλη κατασκευή αυτόματων συστημάτων λειτουργίας.
  • Η «Συντήρηση του Διοικητηρίου Π.Ε. Καστοριάς», προϋπολογισμού 234.000€, εργασίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Ήδη σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει αφορούν την ανακαίνιση wc και προσθήκη νέων μεταξύ των οποίων για άτομα ΑΜΕΑ. Υγρομόνωση του δώματος του ισογείου για να αντιμετωπιστούν θέματα υγρασίας, ανακαίνιση βερνικωμάτων εξωτερικών ξύλινων επιφανειών, καθαίρεση τμήματος επιφάνειας επιχρίσματος στην αίθουσα αμφιθεάτρου και εργασίες πιστοποίησης πυρασφάλειας του κτιρίου. Αναμένονται να τοποθετηθούν υδρορροές περιμετρικά του κτιρίου, η συντήρηση της στέγης και η διαμόρφωση αίθουσας computer room, τα οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη του έτους.
  • Οι «Εργασίες Βελτίωσης των τριών υπαρχόντων ανελκυστήρων του Διοικητηρίου και Προσθήκη νέου για να εξυπηρετούνται οι υπηρεσίες του ημιώροφου του Διοικητηρίου», προϋπολογισμού 24.800€, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί. Έγιναν εργασίες βελτίωσης των τριών υπαρχόντων ανελκυστήρων προκειμένου να αποκτήσουν πιστοποιητικό λειτουργίας, ενώ στον έναν εξ αυτών έγινε ταυτόχρονα τροποποίηση του θαλάμου του, ώστε να εξυπηρετούνται άτομα ΑΜΕΑ. Παράλληλα τοποθετήθηκε ένας καινούριος ανελκυστήρας ώστε να εξυπηρετούνται πολίτες ΑΜΕΑ στον ημιώροφο, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς.
  • Η τελική πρόταση που αφορά την μετατροπή της αίθουσας συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου που στεγάζεται στο ισόγειο του Διοικητηρίου σε μια σύγχρονη πολυμορφική αίθουσα, που θα μπορεί να φιλοξενεί διάφορες δράσεις πολιτισμού (ημερίδες, συνέδρια, θέατρα).

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις ενέργειες που έχουν γίνει από την τωρινή Περιφερειακή Αρχή για την παραχώρηση της κυριότητας του κτιρίου της Π.Ε. Καστοριάς, η οποία  αναμένεται σύντομα να επιτευχθεί και να υλοποιηθεί  από το Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο ανήκει ιδιοκτησιακά, κατόπιν θετικής εισήγησης της κτηματικής υπηρεσίας Καστοριάς, έρχονται να διασφαλίσουν τη δημιουργία ενός σύγχρονου διοικητηρίου, που θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των πολιτών και θα έχει ελάχιστη ενεργειακή αποτύπωση.

 

υπογραφή σύμβασης σχοκ

ανελκυστήρες

ανελκυστήρες

 

επίβλεψη εργασιών

  επίβλεψη εργασιών επίβλεψη εργασιών επίβλεψη εργασιών