Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Τμήμα  Γεωπονίας Φλώρινας Κατερίνας Μέλφου

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Τμήμα  Γεωπονίας Φλώρινας Κατερίνας Μέλφου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 25 Απριλίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριά.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι συνεργάτες της κας Μέλφου, ο MSc Κωνσταντίνος Ζαμπάκας, ο Δρ. Δημήτρης Κάλφας και ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Γεωπονίας Ιωάννης Γιάντσης καθώς και ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας Παναγιώτης Πετρίδης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος των μελισσοκόμων Γιώργος Κραταγλίδης και Δημήτρης Εμμανουήλ και ο πρόσφατα βραβευμένος Καστοριανός μελισσοκόμος Χρήστος Τζακόπουλος.

Στην συνάντηση Εργασίας αποφασίστηκε ότι τέλος Μαΐου θα ξεκινήσει η έρευνα Πιστοποίησης του Καστοριανού Μελιού ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) με τρεις Καστοριανούς Παραγωγούς Μελιού, μεταξύ αυτών και του Χρήστου Τσακόπουλου.

Το αντικείμενο της έρευνας περιλαμβάνει: την εγκατάσταση πειραματικού σταθμού από όπου θα προέρχονται τα δείγματα του μελιού, δημιουργία αναλύσεων των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών του μελιού, μοριακές αναλύσεις γύρης για τον προσδιορισμό των διατροφικών προτιμήσεων και τέλος συγκεντρωτική ανάλυση των αποτελεσμάτων και αξιολόγηση της δυνατότητας διεκδίκησης της πιστοποίησης προϊόντος Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) για το μέλι Καστοριάς.