μήνυμα για κλιματική αλλαγή

Συμμετοχή της  Π.Ε. Καστοριάς στην Παγκόσμια Σκυταλοδρομία – Running Out of Time.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς συμμετείχε στην παγκόσμια σκυταλοδρομία – Running Out of Time. Η μεγαλύτερη συνεχής σκυταλοδρομία που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Μια διαδρομή 7.767 χιλιομέτρων που ξεκίνησε από τη Σκωτία, όπου έγινε η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, και τερματισμό την Αίγυπτο, με σκοπό να μεταφερθεί μήνυμα από τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νεότερη γενιά στους συμμετέχοντες στην Διάσκεψη που θα διεξαχθεί στο Σαρμ ελ Σέιχ από στις 7-18/11/2022.

Η σκυτάλη έφτασε στην Ελλάδα από την Αλβανία στις 24 Οκτωβρίου 2022. Στην Π.Ε. Καστοριάς έφτασε από τις Πρέσπες- Κορέστεια- Ενυδρείο Καστοριάς-Κλεισούρα, όπου εισήλθε στην Π.Ε. Κοζάνης. Από την Ελλάδα η αποστολή  θα αποχωρήσει με ιστιοπλοϊκό για την Κύπρο στις 27 Οκτωβρίου 2022.

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη πρέπει να ακουστούν από τους  παγκόσμιους ηγέτες στην επερχόμενη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή.

Το δικό της μήνυμα συμπαράστασης και ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή, έστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, επικροτώντας την προσπάθεια των συμμετεχόντων.

 

μήνυμα για κλιματική αλλαγή μήνυμα για κλιματική αλλαγή μήνυμα για κλιματική αλλαγή