Σύσκεψη με θέμα τη χρήση και αξιοποίηση των Δημοσίων κτιρίων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πουλάκη, του Περιφερειάρχη Δυτική Μακεδονίας κ. Θόδωρου Καρυπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Σωτήρη Αδαμόπουλου,της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Ολυμπίας Τελιγιορίδου, του συντονιστή της Αποκεντρωμένης κ. Βασίλη Μιχελάκη, των Δημάρχων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού κυρίων Ανέστη Αγγελή και Πάνου Κεπαπτσόγλου, του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας κ. Παναγιώτη Κώττα, των Περιφερειακών συμβούλων Καστοριάς κ. Πασχάλη Βάσσσου και κας Αμαλίας Κούσκουρα με θέμα την χρήση και αξιοποίηση των Δημοσίων κτιρίων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς γενικότερα και ειδικότερα για την μεταφορά της ΔΟΥ Καστοριάς στον 3ο όροφο του κτιρίου της Π.Ε. Καστοριάς.

Αφού έγινε μία εκτενή συζήτηση αποφασίστηκε να αξιοποιηθούν όλα τα Δημόσια κτήρια της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Ειδικότερα για την μεταφορά της Δ.Ο.Υ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να δρομολογηθεί η μεταφορά της Δ.Ο.Υ. Καστοριάς στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας.

Στην σύσκεψη επιβεβαιώθηκε απ΄ όλους η βούληση και η θέληση να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο η Δημόσια περιουσία της Περιφερειακής Ενότητας  Καστοριάς προς όφελος του συνόλου των πολιτών αφενός και αφετέρου προς εξοικονόμηση πόρων που είναι τόσο απαραίτητοι στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στον κρατικό προϋπολογισμό.