Ροζ φωτίστηκε η Π.Ε. Καστοριάς ως μήνυμα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Ροζ φωτίστηκε η Π.Ε. Καστοριάς ως μήνυμα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ανταποκρινόμενη σε αίτημα του προέδρου του Συλλόγου Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια & Φίλων Αυτών «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» Νικόλαου Μηταρά και των μελών του,

συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Στο πλαίσιο αυτό, ροζ φωτίστηκε η πρόσοψη του Διοικητηρίου της Π.Ε. Καστοριάς το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021. Το κτίριο θα παραμείνει φωταγωγημένο με το συγκεκριμένο χρώμα για άλλες δύο μέρες, με κορύφωση την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.  Μια ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη, ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό έλεγχο.

«Η συμβολική ροζ φωταγώγηση και το προβαλλόμενο μήνυμα στο κτίριο της Π.Ε. Καστοριάς καταδεικνύει τη σημασία της πρόληψης και θέλει να υπενθυμίσει σε όλες τις γυναίκες την σημαντικότητα των προληπτικών εξετάσεων και του έγκαιρου διαγνωστικού ελέγχου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος.

Ροζ φωτίστηκε η Π.Ε. Καστοριάς ως μήνυμα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού. Ροζ φωτίστηκε η Π.Ε. Καστοριάς κατά του καρκίνου του μαστού.