παρουσίαση πρ.κουνούπια

Παρουσίαση Προγράμματος ¨Καταπολέμηση Κουνουπιών¨ στην Π.Ε. Καστοριάς.  

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

  

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 06 Μάϊου 2022, η παρουσίαση του  προγράμματος «Καταπολέμηση Κουνουπιών για τη Δυτική Μακεδονία», από την εταιρεία Οικο-ανάπτυξη Α.Ε., στον χώρο του πάρκινγκ, έναντι του Διοικητηρίου της Π.Ε. Καστοριάς.

Την παρουσίαση του προγράμματος παρακολούθησαν η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Καλλιόπη Κυριακίδου-Τσιάγγου, η Βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Γεώργιος Μαργαρίτης, η Δ/ντρια Δημόσιας Υγείας Κοζάνης Ιωάννα Βασιλειάδου, o Αντιδήμαρχος Καστοριάς Σωκράτης Πέλκας, ο Δ/ντης του Κ.Υ. Άργους Ορεστικού  Σταύρος Μαγάλιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καστοριάς Απόστολος Τζιώτζης, υπηρεσιακοί παράγοντες και ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, εκπρόσωπος της εταιρείας αναφέρθηκε στη μεθοδολογία του έργου, τις περιοχές και τους τρόπους παρέμβασης και προχώρησε στην επίδειξη των δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας παρακολούθησης του έργου, από την εποπτεύουσα αρχή.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκτελείται τριετές έργο, με τίτλο: «Ολοκληρωμένη Καταπολέμηση Κουνουπιών, για τα έτη 2020-2022», το οποίο αναπτύσσεται και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.

Το έργο περιλαμβάνει τον εντοπισμό και χαρτογράφηση των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, δειγματοληψίες και ψεκαστικές παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας (μέσω drone), έλεγχο και εφαρμογές στα φρεάτια όμβριων υδάτων και στις λοιπές εστίες αναπαραγωγής εντός των πόλεων. Επίσης, περιλαμβάνει τακτικές δράσεις εντομολογικής παρακολούθησης με χρήση σταθερού δικτύου παρακολούθησης του πληθυσμού των ακμαίων κουνουπιών σε κρίσιμες θέσεις, σε τακτική βάση.

Παρουσίαση Προγράμματος Παρουσίαση Προγράμματος Παρουσίαση Προγράμματος Παρουσίαση Προγράμματος Παρουσίαση Προγράμματος Παρουσίαση Προγράμματος Παρουσίαση Προγράμματος Παρουσίαση Προγράμματος Παρουσίαση Προγράμματος Παρουσίαση Προγράμματος