Παρουσία του Περιφερειάρχη η Σύσκεψη για το Τεχνικό Πρόγραμμα στην Π.Ε. Καστοριάς. Επίσκεψη του Περιφερειάρχη σε σημεία παρέμβασης.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην Π.Ε. Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, για το τεχνικό πρόγραμμα και την πορεία των έργων της Π.Ε. Καστοριάς. Στη συνάντηση συμμετείχαν, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καλλιόπη Κυριακίδου – Τσιάγγου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος & Υποδομών  Θωμάς Μάνος,ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Στέλιος Κοτσάκος, η Προϊσταμένη Συγκοινωνιακών Έργων Βάσω Σιδηροπούλου, ο Προϊστάμενος Δομών Περιβάλλοντος Χαράλαμπος Δόλλας και ο συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη, Βελισσάριος Παπαδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε  αναλυτικά για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Π.Ε. Καστοριάς.  Ταυτόχρονα, συζητήθηκε ο προγραμματισμός δράσεων και έργων υποδομής, καθώς και η ωριμότητα μελετών που υπάρχουν για την αξιοποίησή τους από χρηματοδοτικά εργαλεία.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Κασαπίδης, η κα Κοζατσάνη και ο κ Μάνος, επισκέφτηκαν διάφορα σημεία της ΠΕ Καστοριάς, προκειμένου να δουν από κοντά, έργα που ολοκληρώθηκαν :

Α) Στο Μανιάκοι και στην Ποριά όπου ολοκληρώθηκε το έργο :  <<Συντήρηση γεφυρών Μανιάκων και Ποριάς>> προϋπολογισμού 74.000,00€ .

Οπού εκτελέστηκαν οι παρακάτω  εργασίες  :

  • Καθαρισμός της βλάστησης ανάντι και κατάντι των γεφυρών.
  • Υδροβολή για την απομάκρυνση του σαθρού σκυροδέματος.
  • Αποκατάσταση των επιφανειών σκυροδέματος με κονιάματα και συμπλήρωση με σκυρόδεμα.
  • Επέκταση καθ’ ύψος των κιγκλιδωμάτων στη γέφυρα Μανιάκων.
  • Ελαιοχρωματισμός των κιγκλιδωμάτων και τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων και στις δύο γέφυρες.

Αρχική Κατάσταση :

Τελική κατάσταση :

Β) Στην Τοπική Κοινότητα Κομνηνάδων ολοκληρώθηκε το έργο: <<Παράλληλα έργα Αναδασμού στην Τοπική κοινότητα Κομνηνάδων – Α΄ Φάση>> προϋπολογισμού 200.000,00€.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα ΚΑΠ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Οι εργασίες που εκτελέστηκαν περιλαμβάνουν:

  • Διάνοιξη και διαμόρφωση δρόμων του αναδασμού και αμμοχαλικόστρωση τους .
  • Εργασίες εξυγιάνσεων επί των αγροτικών δρόμων για την εξασφάλιση της σταθερότητας τους
  • Κατασκευή τεχνικών (σωληνωτών οχετών –ισόπεδων διαβάσεων) για την ασφαλή και ομαλή βατότητα στους νέους δρόμους του αναδασμού.

παρουσία του Πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας Κομνηνάδων και Αντιδημάρχων του Δήμου Νεστορίου.

Γ) Στο οδικό δίκτυο Νεστόριο – Χιονάτο.

Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή το 2016 με πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια εκτέλεσης του και αποπερατώθηκε το 2022, μετά την αντιμετώπιση τους, από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή