9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη 213.000€ για την  Επισκευή-συντήρηση  του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Εγκρίθηκε στις 23 Ιουνίου 2020  με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη,   η διάθεση πίστωσης 213.000€ για την Επισκευή-συντήρηση του σχολικού συγκροτήματος του 9ου Δημοτικού, Ειδικού Σχολείου Καστοριάς & αύλειου χώρου, έπειτα από την θετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη  Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Δημάρχου Γιάννη Κορεντσίδη.

Το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με γενικότερο τίτλο: «Συντηρήσεις Σχολείων – Α.Π.Χ. – περιβαλλόντων χώρων & προμήθεια εξοπλισμού Α΄θμιας & Β΄θμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Η μελέτη  του έργου έχει γίνει από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς έπειτα από εισήγηση για την αναγκαιότητά του από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δημήτρη Στυλιάδη.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν:

  • Τη συντήρηση, επισκευή και ελαιοχρωματισμό εξωτερικών επιφανειών και κιγκλιδωμάτων της σχολικής μονάδας.
  • Αντικατάσταση του υφιστάμενου χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό τελευταίας γενιάς, καθώς και χάραξη-διαγράμμισή του.
  • Ανακατασκευή αθλητικού δαπέδου στα γήπεδα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, συμπεριλαμβανομένου τη χάραξη-διαγράμμισή τους σύμφωνα με πρότυπες προδιαγραφές.
  • Κατασκευή περίφραξης για το διαχωρισμό των νηπίων, καθώς και δαπέδου ασφαλείας εξωτερικού χώρου του 10ου-11ου Νηπιαγωγείου, που συστεγάζονται στον ίδιο αύλειο χώρο με τη σχολική μονάδα.