Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς στην Ημερίδα για τον Αυτισμό που διοργάνωσε η εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς

Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς στην Ημερίδα για τον Αυτισμό που διοργάνωσε η εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς

Ανακοινώσεις Ενημέρωση Πολιτών
Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς παραβρέθηκε το Σάββατο 16.04.2022 σε μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: «Δυνατότητες και προοπτικές επαγγελματικής ένταξης ατόμων με αυτισμό ή άλλα ψυχοκοινωνικά προβλήματα στο νόμο Καστοριάς: Κοινωνική επιχειρηματικότητα και υποστηριζόμενη εργασία».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καστοριάς και την Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ).

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος.
Τα άτομα με αυτισμό αντιλαμβάνονται και αισθάνονται τον κόσμο διαφορετικά απ΄ ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι. Η έγκαιρη παρέμβαση από την προσχολική ηλικία, η συνεχής υποστήριξη τόσο των ίδιων των ατόμων, όσο και των οικογενειών τους, δημιουργούν ένα κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον, που μπορεί να διευκολύνει και να βελτιώσει την κατάσταση των αυτιστικών ατόμων.

Είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλλουμε στην ομαλή και ισότιμη ένταξη των ατόμων με αυτισμό στην κοινωνία μας.