εικονίδιο τράπεζα πειραιώς

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για τη Συνέχιση Λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στη Μεσοποταμία

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Επιστολή  για τη συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Μεσοποταμία, απέστειλε σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020,  ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτριος Σαββόπουλος, προς τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς,    Γεώργιο Χατζηνικολάου,  τον Διευθύνοντα Σύμβουλο   Χρήστο Μεγάλου, ενώ κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές της Π.Ε. Ζήση Τζηκαλάγια και Ολυμπία Τελιγιορίδου, στον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, στην Γ.Γ του Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης Μαρία Αντωνίου, στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσοποταμίας  Δημήτρη Παρασκευόπουλο και στην Τράπεζα Πειραιώς Καστοριάς.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Διοικητά,

Σύμφωνα με  πληροφορίες, στον άμεσο σχεδιασμό της Τράπεζας Πειραιώς είναι η κατάργηση του υποκαταστήματος που βρίσκεται στην Δημοτική Κοινότητα Μεσοποταμίας, του Δήμου Καστοριάς.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη ανησυχία, αλλά και αγανάκτηση των κατοίκων, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί μεγάλο τμήμα πληθυσμού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και συγκεκριμένα: ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας, τον  πρώην Δήμο Ακριτών, τον Δήμο Νεστορίου,  καθώς και τα χωριά Ποριά, Χιλιόδενδρο, Τσάκωνη, Πεντάβρυσο, Αυγή, Υψηλό, συνολικού αριθμού περίπου 12.000 κατοίκων.

Το εν λόγω υποκατάστημα συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξη της περιοχής με  χορηγήσεις δανείων και άλλων επενδυτικών προϊόντων, και η λειτουργία του στηρίζεται από  επιχειρήσεις, αγρότες και ιδιώτες, οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια  έχουν εμπιστευτεί την  Τράπεζα σας και έχουν δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης,  ενισχύοντάς τη με τις καταθέσεις τους.

Το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα και για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των συνταξιούχων και των ηλικιωμένων της περιοχής,  οι οποίοι εξυπηρετούνται καθημερινά και δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης σε πλησιέστερο υποκατάστημα, ούτε μπορούν να προβούν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα του κλεισίματος του συγκεκριμένου υποκαταστήματος και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας αλλά και η περαιτέρω αναβάθμιση του υποκαταστήματος Πειραιώς της Μεσοποταμίας Καστοριάς.

Με τιμή,

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς

  Δημήτριος  Ε. Σαββόπουλος