Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου-Κοιμητήρια Χιλιοδένδρου.

Δελτία Τύπου Χωρίς κατηγορία

Στην Τοπική Κοινότητα Χιλιοδένδρου βρέθηκε την Τετάρτη 05 Ιουλίου, η  Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη. Εκεί συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας  Δημήτρη Ζαρογιάννη και τον Πατέρα Πέτρο  και είδαν από κοντά τις εργασίες συντήρησης του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου-Κοιμητήρια Χιλιοδένδρου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 40.898,00€ που περιλαμβάνει εργασίες επισκευής στέγης και τοποθέτησης νέων κεραμιδιών, αντικατάσταση  κουφωμάτων και κάποιες παρεμβάσεις περιμετρικά του ναού, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αποφυγή της υγρασίας.

Η συντήρηση του συγκεκριμένου ναού αποτελεί τμήμα των παρεμβάσεων που θα γίνουν σε συνολικά οχτώ ναούς της Π.Ε. Καστοριάς, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που ε΄χει συναφθεί μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των Ιερών Μητροπόλεων Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας  και Καστοριάς για την πράξη: «Επιχορήγηση Ιερών Ναών, Ιερών Μονών και Ιερών Μητροπόλεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τη Συντήρηση, Αποκατάσταση και Ανάδειξη των Υποδομών τους».

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης πράξης χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 041) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την από 30/12/2021 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.