Έκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας λόγω «Διομήδη»  στην Π.Ε. Καστοριάς.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Έκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας λόγω «Διομήδη»  στην Π.Ε. Καστοριάς.

Έκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου 2022 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, με αφορμή το Δελτίο Επικινδύνων Καιρικών Φαινομένων που  εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την περιοχή, λόγω του καιρικού συστήματος «Διομήδης».

Στο ΣΟΠΠ, που έγινε υπό την προεδρεία της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς  Δέσποινας Κοζατσάνη, συζητήθηκαν όλες  οι λεπτομέρειες, επιβεβαιώθηκε ο άρτιος συντονισμός και λήφθηκαν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα στη γειτονική Φλώρινα, επικαιροποιήθηκε το σχέδιο «Εγκέλαδος» για το σεισμό, το οποίο προϋπήρχε, και επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα όλων των φορέων προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επέμβασης, αν και εφόσον χρειαστεί, σύμφωνα με τα επιχειρησιακά σχέδια.

Η κα. Κοζατσάνη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να εκφράσει την ικανοποίησή της για τον άρτιο συντονισμό  των εμπλεκομένων φορέων, ενώ  τόνισε πως η συνεργασία όλων αποτελεί  εγγύηση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.