αγωγός άρδευσης

Έγκριση Διάθεσης Πίστωσης 110.000 ευρώ για την Αντικατάσταση Αγωγού Άρδευσης του ΤΟΕΒ Κορομηλιάς-Κολοκυνθούς από την Π.Ε. Καστοριάς.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Tην έγκριση διάθεσης πίστωσης συνολικού ποσού 110.000 ευρώ για την Αντικατάσταση του Αγωγού Άρδευσης του ΤΟΕΒ Κορομηλιάς-Κολοκυνθούς έπειτα από σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου σε συνεργασία με τον εντεταλμένο σύμβουλο Θωμά Μάνο, ενέκρινε με ομόφωνη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κατά τη συνεδρίασή της στις 23 Φεβρουαρίου 2021.

Πρόκειται για το πρώτο έργο που δρομολογείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 541), στο πλαίσιο της χρηματοδότησης ύψους 5 εκατ. ευρώ για εγγειοβελτιωτικά έργα, που εξασφάλισε με πρωτοβουλία του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης από το Υπουργείο Ανάπτυξης για όλη την Περιφέρεια.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση του ήδη υπάρχοντος αγωγού άρδευσης με νέο, συνολικού μήκους 800 μ. στο δασάκι της Μεσοποταμίας, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάζει. Επίσης, θα κατασκευαστεί νέο φρεάτιο διανομής στην περιοχή της Κορομηλιάς. Το επόμενο δίμηνο αναμένεται η δημοπράτησή του.

Οι εργασίες θα εκτελεσθούν υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.