Δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για την  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών
Δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για την  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η 8η Μαρτίου, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το 1977, καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών.  Είναι η επέτειος που συμβολίζει τους αγώνες, τις θυσίες αλλά και τις κατακτήσεις των γυναικών σε όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια για ίσα δικαιώματα.

Είναι η ημέρα, που είναι αφιερωμένη στον καθημερινό μας αγώνα και στην προσφορά μας σε διάφορους τομείς, όπως η οικογένεια, η κοινωνία, η εργασία, η πολιτική.

Η δυναμική παρουσία των γυναικών επιβεβαιώνεται καθημερινά μέσα από τις  μικρές και μεγάλες προκλήσεις που καλούμαστε συνεχώς να αντιμετωπίσουμε.

Με  αυτοπεποίθηση, δυναμισμό, εργατικότητα και αποφασιστικότητα, αγωνιζόμαστε για ένα μέλλον προόδου και ευημερίας, τόσο για την πατρίδα μας όσο και για  τις νέες γενιές, που ακολουθούν.

Η σημερινή μέρα, όσο ποτέ άλλοτε, έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών συνεχώς αυξάνονται. Ξυλοδαρμοί, κακοποιήσεις, γυναικοκτονίες είναι πλέον καθημερινά φαινόμενα, που πρέπει να εκλείψουν. Συν όλα τα άλλα, έρχεται πλέον να προστεθεί η αγωνία και ο φόβος του πολέμου. Γυναίκες – πρόσφυγες, με τα μάτια γεμάτα δάκρυα, βιώνουν τραγικές καταστάσεις. Στερημένες από  την ασφάλεια του σπιτιού τους, της πατρίδας τους και έχοντας μονάχα πλάι τα μικρά παιδιά τους, προσπαθούν να φύγουν από το φρικτό πεδίο του πολέμου, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, σε γειτονικές χώρες.

Με το βλέμμα στραμμένο σε αυτές τις γυναίκες, που αξίζουν περισσότερο από όλες το σεβασμό όλων μας, εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, αλλά και σε κάθε μία γυναίκα επί της γης.