Η Βράβευση των Αριστούχων Μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών Χωρίς κατηγορία

Για   άλλη μια χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς, πραγματοποίησε τελετή Απονομής Βραβείων Αριστούχων τελειοφοίτων των Γενικών, Εσπερινών και Επαγγελματικών Λυκείων της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Τους  εννέα αριστεύσαντες μαθητές υποδέχτηκαν σε μια απλή και λιτή τελετή σήμερα, Τρίτη 23 Aυγούστου, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού-Αθλητισμού Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων Συμεωνίδης Παναγιώτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παπαδόπουλος Γιώργος, τα μέλη του Συλλόγου Καστοριέων: Χρήστος Γιώβες πρώην πρόεδρος, Γεώργιος Τζήμας πρώην Αντιπρόεδρος, Κουκούλη Λούλα πρώην πρόεδρος της Φιλοπτώχου Κυριών, ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Καστοριάς Δημήτρης Τσέας, ο Λεχοβίτης Τάκης, ο Κώστας Μουσιάδης, ο πρώην Βουλευτής Τζηκαλάγιας Ζήσης, η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Στέλλα Τέγου και Διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι μοιράστηκαν με τα οικεία πρόσωπα των παιδιών τη χαρά της επιτυχία τους.

Ακολούθησε η απονομή  τιμητικού επαίνου και χρηματικού βραβείου από το Σύλλογο Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης, που  για 19η συνεχόμενη χρονιά απονέμει υποτροφίες στα καστοριανά παιδιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήριος Αδαμόπουλος συνεχάρη τους μαθητές, τους γονείς  αλλά και εκπαιδευτικούς για την επίδοση τους, και τους έδωσε, ως ελάχιστο δείγμα επιβράβευσης των προσπαθειών τους, ένα αναμνηστικό στυλό, ευχόμενος κάθε επιτυχία στα αποτελέσματα των εξετάσεων των παιδιών και κάθε μελλοντική διάκριση. Δεν παρέλειψε ωστόσο να τονίσει και να ευχαριστήσει ιδιαίτερα  τον Σύλλογο που συνεχώς με δράσεις του στηρίζει την Καστοριά.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης των  Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς κατά το σχολικό έτος 2015– 2016 που βραβεύτηκαν είναι:

Παπαφιλίππου Δαμιανός του Παντελή

1ο   ΓΕ.Λ. Καστοριάς

Βαδραχάνη Βασιλική του Χρήστου

2ο  ΓΕ.Λ. Καστοριάς

Νικολαΐδης Ιορδάνης του Ανδρέα

3ο  ΓΕ.Λ. Καστοριάς

Παπαναγνώστου Στεργιανή του Παναγιώτη

ΓΕ.Λ. Άργους Ορεστικού

Βανικιώτη Ραφαηλία του Γεωργίου

ΓΕ.Λ. Μεσοποταμίας

Γιούπα Κυριακή του Ζήση

ΓΕ.Λ. Νεστορίου

Τσιτσιπάνη Ελένη του Στεφάνου

Εσπερινό   ΓΕ.Λ. Καστοριάς

Μπούσι Ανίλιο του Γκεζίμ

ΕΠΑ.Λ. Καστοριάς

Αζεμόπουλος Παύλος Νεκτάριος του Νικολάου

ΕΠΑ.Λ. Άργους Ορεστικού