Αύξηση Περιπολιών και Λήψη Επιπλέον Μέτρων από το  έκτακτο Σ.Ο.Π.Π λόγω των τελευταίων πυρκαγιών στην Π.Ε. Καστοριάς.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) που συγκλήθηκε έκτακτα να συνεδριάσει σήμερα 08 Ιουλίου 2021, στις 12:00 το μεσημέρι, στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Αφορμή της συνεδρίασης ήταν οι πρόσφατες εστίες πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν σε δασική έκταση του ορεινού όγκου του Γράμμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, ενώ όλοι απέδωσαν τα εύσημα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άρτια διαχείριση και αντιμετώπιση των πρόσφατων πυρκαγιών.

Κατή την συνεδρίαση έγινε επισκόπηση για τον τρόπο που έδρασε ο κρατικός μηχανισμός και για την δυνατότητα περαιτέρω  βελτίωσης.

Αποφασίσθηκε η αύξηση περιπολιών στην περιοχή του Γράμμου, με συντονισμένες ενέργειες πυροσβεστικής,  αστυνομίας και στρατού σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, του Δήμους και τις εθελοντικές οργανώσεις που είναι ενταγμένες στο Μητρώο Πολιτικής Προστασίας, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή επιτήρηση της περιοχής.

Ταυτόχρονα, διερευνάται το ενδεχόμενο χρήσης τετρακοπτέρων   (drones) για την καλύτερη εποπτεία και πιο έγκαιρη  αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων.