Άμεση η παροχή βοήθειας στη δοκιμαζόμενη Θεσσαλία από την Π.Ε. Καστοριάς

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Μετά την αναγγελία της μεγάλης φυσικής καταστροφής που έπληξε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς συνέδραμε αμέσως στις πλημμυροπαθείς περιοχές με την άμεση αποστολή Σωστικής Λέμβου, και δύο υπαλλήλων της Π.Ε. Καστοριάς (του Προϊσταμένου του Τμήματος Μηχανολογικού Εξοπλισμού κ. Πολυχρονόπουλο Ιωάννη και Νάτσουλα Δημήτρη  χειριστή της Λέμβου) για επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.

Στις πληγείσες περιοχές έσπευσαν και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Θωμάς Μάνος με τον Συνεργάτη του κ. Δούφλια Βαγγέλη για θέματα συντονισμού και περαιτέρω συνεργασίας μεταφέροντας 1008 εξάδες εμφιαλωμένου νερού, 100 κουβέρτες και 8 κρεβάτια με στρώματα.

Από το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Τ.Α.Κ.) που είναι εγγεγραμμένο στο   Μητρώο Πολιτικής Προστασίας, έσπευσαν με εξοπλισμό (3 αντλίες άντλησης νερού, μία γεννήτρια μεγάλη, 3 καγιάκ κ.λπ.) και εκπαιδευμένο προσωπικό (ο Πρόεδρο του Ε.ΤΑ.Κ. Σαββίδης Χαράλαμπος, και οκτώ εθελοντές) καθώς και τέσσερα οχήματα ΙΔ χρήσης εθελοντών προς υποβοήθηση του έργου των σωστικών συνεργείων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά το προσωπικό της Π.Ε. Καστοριάς καθώς και τα μέλη του ΕΤΑΚ, που συνέδραμαν στον απεγκλωβισμό πολιτών των πληγέντων περιοχών, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς το δοκιμαζόμενο λαό της Περιφέρειας Κεντρικής Θεσσαλίας

Να τονίσουμε ότι, ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής, η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς συγκεντρώνει τρόφιμα (Εμφιαλωμένο νερό, ξηρά τροφή, είδη υγιεινής και κλινοσκεπάσματα) τα οποία θα αποσταλούν με φορτηγό της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καστοριάς στις πληγείσες περιοχές.