Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προβαίνει στην προκήρυξη χορήγησης 40 νέων αδειών παραγωγού πωλητή και 40 νέων αδειών επαγγελματία πωλητή υπαίθριου πλανοδίου εμπορίου
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προβαίνει στην προκήρυξη χορήγησης 40 νέων αδειών παραγωγού πωλητή και 40 νέων αδειών επαγγελματία πωλητή υπαίθριου πλανοδίου εμπορίου
Οι αιτήσεις υποβάλλονται, από την Πέμπτη 13/10/2022 και ώρα 7:00 π.μ. έως και την Παρασκευή 11/11/2022 και ώρα 23:59 μ.μ., στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Πληροφοριακού Συστήματος για το υπαίθριο εμπόριο openmarket.mindev.gov.gr, όπου ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται με τους κωδικούς taxisnet.
Στην αίτηση πρέπει να επισυνάπτονται όλα τα απαιτούμενα, από την προκήρυξη, δικαιολογητικά.
Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά με ευθύνη του αιτούντος και η αρμόδια Υπηρεσία δεν δύναται να παρέχει καμία διευκρίνιση για την συμπλήρωσή της.
Οδηγίες, σχετικά με τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων, παρέχονται στο εγχειρίδιο εφαρμογής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας openmarket, στην οποία υποβάλλεται η αίτηση.
- Δείτε εδώ την προκήρυξη για νέες παραγωγικές άδειες (pdf),Κατεβάστε την αίτηση για νέες παραγωγικές άδειες (docx)
- Δείτε εδώ την προκήρυξη για νέες επαγγελματικές άδειες (pdf),Κατεβάστε την αίτηση για νέες επαγγελματικές άδειες (docx)
Για τις οδηγίες υποβολής αιτήσεων πατήστε εδώ
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστοριάς, που διεξήχθη από τις 30 Σεπτέμβρη έως τις 02 Οκτώβρη, στον παραδοσιακό οικισμό της Τοπικής Κοινότητας Μελά. «Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η ανάδειξη της κρυμμένης αρχιτεκτονικής πολιτισμικής κληρονομιάς και η διάδοσή της στους νεότερους», σημείωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης. Περισσότεροι από 42 συμμετέχοντες από όλα τα μέρη της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων φοιτητές, νέοι αρχιτέκτονες, μηχανικοί, πολιτικοί μηχανικοί, αρχαιολόγοι, συντηρητές, οικοδόμοι και τεχνίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις εισηγήσεις από καταξιωμένους επιστήμονες σχετικά με τα βιώσιμα χαρακτηριστικά των παραδοσιακών οικισμών, την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης στην περιοχή, αλλά και για τη σπουδαιότητα της διάσωσης της μοναδικής αρχιτεκτονικής, που χαρακτηρίζουν τα σπίτια στον οικισμό των Κορεστείων. Στις παράλληλες δράσεις του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες κατασκεύασαν τοίχους από ωμόπλινθους και ξύλινα δομικά στοιχεία, παρακολούθησαν έκθεση λαϊκού πολιτισμού και γεύτηκαν τοπικά προϊόντα, ενώ οι μικροί φίλοι που παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να «λασποδημιουργήσουν». Κλείνοντας το τριήμερο εργαστήρι, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν σε παραδοσιακά αρχοντικά στην πόλη της Καστοριάς.