παρεμβάσεις στη θέση 574

700.000€ για Εργασίες Συντήρησης των Ασφαλτοστρώσεων του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών
700.000€ για Εργασίες Συντήρησης των Ασφαλτοστρώσεων του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επί της της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Νεστορίου από την Π.Ε. Καστοριάς, οι οποίες αποτελούν τμήμα  του έργου: «Συντήρηση Ασφαλτοστρώσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο», προϋπολογισμού 700.000€.

Πιο συγκεκριμένα, στη θέση του «Στρατοπέδου 574», έγινε εκτεταμένη παρέμβαση  σε μήκος 380 μέτρων για την βελτίωση της γεωμετρίας της οδού και την εξασφάλιση της ομαλής πορείας κυκλοφορίας των οχημάτων. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε ασφαλτόστρωση με αντιολισθηρή άσφαλτο. Η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί με τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού (20 φωτιστικά σώματα τύπου Led), καθώς και διαγράμμιση με θερμοπλαστικά υλικά.

παρεμβάσεις στη θέση 574 παρεμβάσεις στη θέση 574 παρεμβάσεις στη θέση 574 παρεμβάσεις στη θέση 574 παρεμβάσεις στη θέση 574 παρεμβάσεις στη θέση 574 παρεμβάσεις στη θέση 574 παρεμβάσεις στη θέση 574

Επίσης,  επί της ιδίας επαρχιακής οδού, έγινε ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα στη θέση του «Φωτεινού σαματοδότη Μανιάκων»  και στη θέση «γέφυρα Μανιάκων». Ενώ, στην «άνω διάβαση καθέτου Εγνατίας οδού» πραγματοποιήθηκε φρεζάρισμα του ασφαλτικού οδοστρώματος για την εξάλειψη της τροχοαυλάκωσης που είχε προκληθεί από την προηγούμενη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων. Στη συνέχεια ακολούθησε ασφαλτόστρωση με αντιολισθηρή άσφαλτο.

θέση φανάρι Λεύκης θέση φανάρι Λεύκης θέση φανάρι Λεύκης θέση φανάρι Λεύκης θέση φανάρι Λεύκης

θέση κάθετου άξονα_εγνατία θέση κάθετου άξονα_εγνατία θέση κάθετου άξονα_εγνατία

Κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις  επί της παλιάς Εθνικής Οδού Καστοριάς-Κοζάνης, στο Νέο Κωσταράζι και στο δρόμο Κωσταραζίου – Άργους Ορεστικού.

Τέλος, αναμένονται να γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην έξοδο της πόλης, από τα ΕΠΑΛ μέχρι τον κόμβο «Κύρου», καθώς και στον δρόμο Χιλιόδενδρο – Άργος Ορεστικό, στο ύψος του βενζινάδικου «Ζία», με τις οποίες ολοκληρώνεται συνολικά η εργολαβία  του έργου των 700.000€.

Η Περιφερειακή Αρχή με διαρκείς παρεμβάσεις ενισχύει την οδική ασφάλεια και βελτιώνει τις υποδομές συνδεσιμότητας και προσβασιμότητας της περιοχής, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα  την προστασία της ανθρώπινης ζωής.