Επιτόπια Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σ. Αδαμόπουλου στο τμήμα της Εγνατίας Οδού Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Στον κάθετο άξονα  Σιάτιστας  – Κρυσταλλοπηγής και συγκεκριμένα στο τμήμα «Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή», βρέθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πασχάλη Βάσσο, προκειμένου να δουν από κοντά την εξέλιξη  του έργου.

Ο κ. Αδαμόπουλος επισκέφτηκε  το εργοτάξιο της αναδόχου εταιρίας (κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – J&P ΑΒΑΞ Α.Ε) όπου εκεί ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της Εγνατίας Οδού  για την πορεία του έργου. Στη συνέχεια πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη σε υπό κατασκευή τμήματα του, συνοδευόμενος από τον επιβλέποντα μηχανικό της Εγνατίας Οδού, από τους εργοταξιάρχες της κοινοπραξίας και από τον τεχνικό – συντονιστή ασφαλείας του έργου.

Το τμήμα «Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή» αποτελείται από δύο τα υποτμήματα: α) «Κορομηλιά – Ιεροπηγή», μήκους 13,5 χλμ. και β) το τμήμα «Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή», μήκους 4,1 χλμ. Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει την κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας  του αυτοκινητόδρομου με δύο λωρίδες και ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας, την κατασκευή τριών ανισόπεδων κόμβων και ενός ισόπεδου κόμβου κυκλικής μορφής (κόμβος τελωνείου Κρυσταλλοπηγής),  των τεχνικών,  την δίδυμη σήραγγα Ιεροπηγής και  Κρυσταλλοπηγής και τέλος τις αποκαταστάσεις και συνδέσεις του εθνικού δικτύου και των τοπικών οδών.

Το  συγκεκριμένο κομμάτι «Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή» αποτελεί το τελευταίο τμήμα του «Κάθετου Άξονα  Εγνατίας Οδού Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής»,  το οποίο είναι συνολικού μήκους 72 χ.λμ. Πρόκειται για ένα μεγάλο οδικό, αναπτυξιακό έργο, τόσο για την περιοχή μας όσο και για ολόκληρη τη χώρα καθώς αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και η ολοκλήρωση του θα οδηγήσει στην σύνδεση της Ελλάδος με το νότιο τμήμα της Αλβανίας.

Το υπόλοιπο τμήμα του Κάθετου  άξονα από την Κορομηλιά μέχρι την Σιάτιστα και η ένωση της με τον βασικό άξονα της Εγνατίας Οδού, έχει ήδη παραδοθεί στην κυκλοφορία και λειτουργεί κανονικά.

Υποδοχή του Αντιπεριφερειάρχη στο εργατάξιο και ενημέρωση για το έργο