συσκέψεις Περιφερειάρχη στην ΠΕ Καστοριάς

Σειρά Συναντήσεων του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Αμανατίδη στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση εργασίας για την πορείας υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη, σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι συμπολίτευσης Όλγα Τράσια, Πασχάλης Χαρούμενος, Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Γιάννης Παπαδόπουλος, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Βάσω Σιδηροπούλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η πρόοδος του συνόλου των έργων και των μελετών που εκτελεί η Υπηρεσία, τα οποία περιλαμβάνουν έργα οδοποιίας, κτιριακά, εκκλησιαστικά, αρδευτικά και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

συσκέψεις Περιφερειάρχη στην ΠΕ Καστοριάς συσκέψεις Περιφερειάρχη στην ΠΕ Καστοριάς συσκέψεις Περιφερειάρχη στην ΠΕ Καστοριάς συσκέψεις Περιφερειάρχη στην ΠΕ Καστοριάς

Στη συνέχεια,  ο Περιφερειάρχης  με τον  Αντιπεριφερειάρχη Δ. Σαββόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη  Αγροτικής Ανάπτυξης  Π. Χαρούμενο μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή του  Νοσοκομείου Γρηγόρη Χάτσιο και  υπηρεσιακά στελέχη. Εκεί, συζητήθηκαν η πορεία των έργων και των μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδότησης νέων αιτημάτων του νοσοκομείου από την Περιφέρεια, με γνώμονα πάντοτε την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας προς τους πολίτες.

σύσκεψη νοσοκομείο

Παράλληλα, το  Γενικό   Νοσοκομείο  Καστοριάς παραχώρησε για χρήση  στην  Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς,  ένα αυτοκίνητο,  το οποίο   δεν είχε  τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί  από το ίδιο το νοσοκομείο, λόγω μεγάλου κυβισμού, βάση της κείμενης νομοθεσίας,

Για «διάθεση πόρων  του  δημοσίου για το κοινό καλό», έκανε λόγο ο Διοικητής του Νοσοκομείου κατά τη διάρκεια των επίσημων δηλώσεών του, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς ευχαρίστησε τον κ. Χάτσιο, τονίζοντας πως το συγκεκριμένο όχημα θα χρησιμοποιηθεί για υπηρεσιακές ανάγκες αλλά και για  ανάγκες πολιτικής προστασίας.

παραχώρηση οχήματος _νοσοκομείο

Ακολούθησε συνάντηση στο Επισκοπείο με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Καλλίνικο, όπου συζητήθηκαν διάφορα έργα της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς που βρίσκονται σε εξέλιξη και στηρίζει η Περιφέρεια. Ταυτόχρονα, ο Δέσποτας έθεσε στην Περιφερειακή Αρχή νέα αιτήματα και προτάσεις προς αξιολόγηση.

συνάντηση στο Επισκοπείο

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Άργους Ορεστικού και Περιχώρων  και την Πρωτοβουλία Γουνοποιών Ν. Καστοριάς, όπου έθεσαν τις αποφάσεις των οργάνων τους λόγω της μη ένταξης των περισσοτέρων γουνοποιητικών επιχειρήσεων σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποζημίωσης, εξαιτίας του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας.

σύσκεψη με γουνοποιούς

Τέλος, έγινε συνάντηση με τους Συλλόγους Εστίασης  Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, όπου τέθηκαν  θέματα του κλάδου τους.