Ευρεία Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Τον Υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο δέχθηκε στην Π.Ε. Καστοριάς, την Πέμπτη 07 Ιανουαρίου 2016, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία με στόχο την πραγματοποίηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου με διάφορους τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Αδαμόπουλος αφού καλωσόρισε τον Υφυπουργό στο γραφείο του, τον ενημέρωσε για θέματα της περιοχής μας δίνοντας έμφαση κυρίως στο μεγάλο ποσοστό ανεργίας που αντιμετωπίζει ο ακριτικός μας Νομός και η ανάγκη δράσεων προς την κατεύθυνση αυτή.


Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς παρουσία των Βουλευτών Καστοριάς κ.κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, Μαρία Αντωνίου, της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Αμαλίας Κούσκουρα, του Δημάρχου Καστοριάς Ανέστη Αγγελή, εκπροσώπων του Δήμου Νεστορίου και Άργους Ορεστικού, Περιφερειακών Συμβούλων, φορέων, σωματείων και πολιτών του τόπου.

Πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Πετρόπουλου είναι η διαμόρφωση ενός ασφαλιστικού συστήματος δίκαιου, βιώσιμου, με κοινωνικά χαρακτηριστικά, το οποίο θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις σύνταξης για όλους τους πολίτες.

Αισθητή πάντως ήταν η απουσία οκτώ παραγωγικών φορέων της περιοχής μας και συγκεκριμένα του Επιμελητηρίου Καστοριάς, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», του Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων και της ΕΔΗΚΑ, οι οποίοι επέλεξαν να μην παραστούν στη συνάντηση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην «απουσία» του κράτους απ΄ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, στέλνοντας επιστολή διαμαρτυρίας.

Η στάση αυτή σχολιάστηκε τόσο από τον Υφυπουργό, όσο και από τη Βουλευτή Σύριζα Καστοριάς Ολυμπία. Τελιγιορίδου, η οποία προς την κατεύθυνση αυτή, μετέφερε τις δεσμεύσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου ότι θα υπάρξουν δράσεις για νέους και μακροχρόνια άνεργους, αλλά και προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, το πολύ μέχρι τέλους Μαρτίου, διευκρινίζοντας ότι την ευθύνη υλοποίησης στα τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα θα έχουν πλέον οι Περιφέρειες και οι Δήμοι σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια.