σύσκεψη Βυζαντινό Φόρουμ

24-26/01/23/: Τριήμερο Βυζαντινό Φόρουμ στην Καστοριά, με θέμα:  Θρησκευτικός Τουρισμός «Η Βυζαντινή Καστοριά»

Ανακοινώσεις Ενημέρωση Πολιτών

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη σχετικά με τη διεξαγωγή του Βυζαντινού Φόρουμ στην Καστοριά, με θέμα: Θρησκευτικός Τουρισμός «Η Βυζαντινή Καστοριά».

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Ι.Μ. Καστοριάς, ο Γραμματέας του Μητροπολιτικού ναού πατέρας Στέφανος, ο Θ. Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Βαβλιάρας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Καστοριάς Αθανάσιος Ρήμος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς Ανδρομάχη Σκρέκα και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς Σιδέρης Σμαρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες διεξαγωγής του Βυζαντινού Φόρουμ, όπου θα διεξαχθεί στις 24, 25 και 26 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Limneon στην Καστοριά.

Η δράση στοχεύει στην ανάδειξη του πλούσιου βυζαντινού αποθέματος της περιοχής, στην μεταλαμπάδευση της γνώσης του βυζαντινού πολιτισμού και στην εν γένει περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία είναι εφικτή μέσω της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης και προβολής των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων που διαθέτει.

 

  σύσκεψη Βυζαντινό Φόρουμ σύσκεψη Βυζαντινό Φόρουμ σύσκεψη Βυζαντινό Φόρουμ