Εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο 14-15/11

Ανακοινώσεις

Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων Δήμου Άργους Ορεστικού
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο απελευθέρωσης του Άργους Ορεστικού, ο Δήμος Άργους Ορεστικού και ο Μορφωτικός Σύλλογος «Η Ορεστίς» διοργανώνουν το Σάββατο 14 Νοεμβρίου και ώρα 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού, «Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων Δήμου Άργους Ορεστικού». Συμμετέχουν με τη σειρά που εμφανίζονται οι Σύλλογοι :

Λαογραφικός Όμιλος «Αργέσται»
Σύλλογος Γυναικών Κωσταραζίου «Διαμαντόνυφη»
Σύλλογος Μικρασιατών «Η Κύζικος»
Αθλητικός Σύλλογος Κωσταραζίου «Αμαρυλίς»
Μορφωτικός Σύλλογος «Η Ορεστίς»
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ροδάνη»
Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων
Εύξεινος Λέσχη Άργους Ορεστικού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

 

Ημερίδα για την Απελευθέρωση της περιοχής της Καστοριάς

Η ημερίδα γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να αναδειχθεί η άγνωστη ιστορία των πολεμικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν στην περιοχή της Καστοριάς τις ημέρες των Βαλκανικών Πολέμων

Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 103 ετών από την απελευθέρωση της Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 11.00 π. μ.

Η ημερίδα γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να αναδειχθεί η άγνωστη ιστορία των πολεμικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν στην περιοχή της Καστοριάς τις ημέρες των Βαλκανικών Πολέμων. Επίσης θα αναλυθεί η μεγάλη σημασία που είχαν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι ως τομή στην καθημερινότητα των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και θα υπάρχει η δυνατότητα ερωτήσεων και συζήτησης. Μετά την ημερίδα οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στη μόνιμη έκθεση ιστορικών φωτογραφιών του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης από τον επιστημονικό του συνεργάτη, διδάκτορα Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό.

 

Κυριακή 15 Νοεμβρίου

Ώρα έναρξης:11.00

Πρόγραμμα Ημερίδας

Κεντρικός ομιλητής: Χρυσόστομος Παπασταύρος, πρόεδρος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, με θέμα «Η καταστροφή του Μαυροχωρίου και η απελευθέρωση του Νομού Καστοριάς».

Ραϋμόνδος Αλβανός: Η σημασία των Βαλκανικών Πολέμων για τη ζωή των κατοίκων της Μακεδονίας

 

Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Λιβάδια Κοτύλης, 52051 Νεστόριο, Καστοριά

Τηλέφωνο: 24670 62136