Ασφαλτόστρωση από τον κόμβο της ΕΔΗΚΑ μέχρι τον κόμβο της ΧΛΟΗΣ από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Ανακοινώσεις Ενημέρωση Πολιτών

Ασφαλτόστρωση από τον κόμβο της ΕΔΗΚΑ μέχρι τον κόμβο της ΧΛΟΗΣ από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης επί της της Επαρχιακής Οδού Άργους Ορεστικού – Χιλιοδένδρου (Ε.Ο. 8) καθώς και επί της Επαρχιακής Καστοριάς – Βιτσίου (Ε.Ο. 22), στον κόμβο ΧΛΟΗΣ από την Π.Ε. Καστοριάς, οι οποίες αποτελούν τμήμα  του έργου: «Συντήρηση Ασφαλτοστρώσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο», προϋπολογισμού 700.000€.

Πιο συγκεκριμένα :

Α: Επί της Επαρχιακής Οδού Άργους Ορεστικού – Χιλιοδένδρου (Ε.Ο. 8), στην περιοχή του «πρατηρίου υγρών καυσίμων Ζία» στη διασταύρωση με δημοτική οδό προς Ποριά, έγινε ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα σε μήκος 300,00 μέτρων ώστε να δοθεί ικανή κλίση για την απορροή των ομβρίων, προς αποφυγήν κατάκλυσης της οδού.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν και οι εργασίες διαγράμμισης του οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή.

Β: Επί της Επαρχιακής Καστοριάς – Βιτσίου (Ε.Ο. 22), στον τον κόμβο ΧΛΟΗΣ (δίπλα στο κατάστημα επίπλων ΚΥΡΟΥ), έγινε ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα, κατασκευή επενδεδυμένης τριγωνικής τάφρου.

Αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα να γίνουν εργασίες διαγράμμιση του κόμβου με ψυχροπλαστικά υλικά και στο υπόλοιπο τμήμα με ανακλαστική βαφή. Επίσης σήμανση και ηλεκτροφωτισμός του κόμβου με νέα φωτιστικά τύπου led. Τα φωτιστικά σώματα θα τοποθετηθούν επί υφισταμένων στύλων της ΔΕΗ, είτε ως αντικατάσταση υφισταμένων φωτιστικών, είτε ως νέα τοποθέτηση. Η εργασία τοποθέτησης θα γίνει από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ και η δαπάνη θα βαρύνει τον ανάδοχο.

Τέλος, έγινε η ασφαλτόστρωση της οδού από τον κόμβο «ΕΔΗΚΑ» μήκους 1.000 μ. περίπου και της οδού μετά το πέρας του ρυμοτομικού σχεδίου στις εργατικές κατοικίες μήκους 600 μ. περίπου, μέχρι τον κόμβο ΧΛΟΗΣ, με τις οποίες ολοκληρώνεται συνολικά η εργολαβία του έργου των 700.000€.

Η Περιφερειακή Αρχή με διαρκείς παρεμβάσεις ενισχύει την οδική ασφάλεια και βελτιώνει τις υποδομές συνδεσιμότητας και προσβασιμότητας της περιοχής, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα  την προστασία της ανθρώπινης ζωής.