Σύσκεψη για τη μεταφορά μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Δελτία Τύπου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Νικόλαο Ζιώγα, τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καστοριάς Στέλλα Τέγου, τους Διευθυντές των Λυκείων Καστοριάς και τα προεδρεία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των αντίστοιχων μονάδων, προκειμένου να εξετασθούν θέματα που αφορούν τις μετακινήσεις των μαθητών.

Ο κ. Αδαμόπουλος τηρώντας τη δέσμευσή του να μεταφέρει και να συμβάλει στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μαθητές κατά τις μετακινήσεις τους, συγκάλεσε αυτή τη σύσκεψη με κύριο αίτημα την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών, ακόμη κι αυτών που βρίσκονται στο κύριο ιστό της πόλης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα τέθηκαν και άλλα θέματα, όπως της τήρησης του ωραρίου των λεωφορείων, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι μαθητές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς ωστόσο να υπάρχει δυσλειτουργία στο πρόγραμμα των σχολείων, καθώς και η αποφυγή συνωστισμού των μαθητών κατά τις μετακινήσεις τους, με τον Πρόεδρο των Αστικών ΚΤΕΛ να δεσμεύεται θετικά προς εξέταση τους.