Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας και ο Υφυπουργός Παρά Τω Πρωθυπουργώ στην Π.Ε. Καστοριάς

Δελτία Τύπου Χωρίς κατηγορία

Την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη και του Υφυπουργού Παρά Τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουϊκ, δέχτηκε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Σωτήρης Αδαμόπουλος, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιοδείας τους στη Δυτική Μακεδονία.

Εκεί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη παρουσία της Βουλευτή Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου, της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης και Εμπορίου Αμαλίας Κούσκουρα, των Δημάρχων κ.κ. Ανέστη Αγγελή, Πασχάλη Γκέτσιου και Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, Περιφερειακών Συμβούλων Καστοριάς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Αδαμόπουλος αφού καλωσόρισε τα στελέχη της κυβέρνησης στην περιοχή μας, ενημέρωσε για θέματα περιβάλλοντος που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία, δίνοντας έμφαση στη σύσταση του φορέα διαχείρισης της λίμνης και το διαχειριστικό σχέδιο που έχει ήδη αποσταλεί προς αξιολόγηση στο ΥΠΕΚΑ. Παράλληλα, έθεσε και άλλες προτεραιότητες της Αντιπεριφέρειας σχετικά με τα φράγματα της περιοχής και την κατασκευή της υδροηλεκτρικής μονάδας στο φράγμα του Νεστορίου, τη διαχείριση των υδάτων της λίμνης και του ποταμού Αλιάκμονα, την ενέργεια και τα δάση.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που είναι κοινή πεποίθηση όλων ότι η προστασία του Περιβάλλοντος είναι εφαλτήριο ανάπτυξης. Είναι η αειφόρος ανάπτυξη η οποία μπορεί να δώσει νέες θέσεις εργασίας, να φέρει ξανά τον κόσμο πίσω στην περιοχή, να τονώσει τον αγροτικό τομέα και συνολικά την πρωτογενή παραγωγή έτσι ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει, από τέτοιες περιοχές που έχουν τεράστιο φυσικό πλούτο, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, εκφράζοντας την θετική πρόθεση του για την έκβαση θεμάτων της περιοχής μας, σημειώνοντας πως θα δοθεί σκληρή μάχη ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότησή έργων που είναι ώριμα από το επόμενο ΕΣΠΑ.