Στην ετήσια γενική συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας που πραγματοποιείτε στην Καστοριά, βρέθηκε σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς.
Η εν λόγω διοργάνωση τοποθετεί την Καστοριά, την Δυτική Μακεδονία και την χώρα μας στο επίκεντρο των παγκόσμιων οικονομικών, βιομηχανικών και εμπορικών εξελίξεων, στον τομέα της γούνας.
Αρχικά η κα Κοζατσάνη καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, στον τόπο όπου μαζί με την περιοχή της Σιάτιστας, εδώ και πολλά χρόνια, ακμάζει η παραδοσιακή τέχνη της γουνοποιίας.
Όπως τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης, πρόκειται για μία τέχνη, η οποία στα χέρια των δυτικομακεδόνων γουναράδων εξελίχτηκε, αναδείχτηκε στα χρόνια, με κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή ποιότητα του τελικού παραγόμενου προϊόντος και αποτέλεσε και αποτελεί, το brand name της περιοχής σε όλο τον κόσμο.
Κλείνοντας η κα Κοζατσάνη, επισήμανε ότι η Περιφερειακή Αρχή και η Αντιπεριφέρεια Καστοριάς, είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες του κλάδου, για την εξάλειψη των ανακυπτώμενων προβλημάτων και τις προσπάθειες ανάκαμψης και εκ νέου ανάπτυξής του, δηλώνοντας παρόν και σε αυτήν την συγκυρία, οικονομικά, διοικητικά και ηθικά, ώστε η ταυτότητα της Καστοριάς που είναι η Γούνα και η ταυτότητα της Γούνας για την Ελλάδα, που είναι η Καστοριά, να βρει και πάλι την θέση που της ανήκει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, που δεν είναι άλλη από την κορυφή.
Στην ετήσια γενική συνέλευση
Περιφέρειας είναι αντίστοιχα εργαστήρια να συνεχίσουν να γίνονται και τις επόμενες χρονιές, δίνοντας τη δυνατότητα ανάδειξης και προβολής των ξεχωριστών πολιτισμικών, κρυμμένων στοιχείων, κάθε τόπου της Περιφέρειάς μας. Κλείνοντας το τριήμερο εργαστήρι, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν σε παραδοσιακά αρχοντικά στην πόλη της Καστοριάς.
Η συγκεκριμένη δράση οργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Π.Ε. Καστοριάς, με τη στήριξη του Δήμου Καστοριάς, αποτελούσε το δεύτερο κατά σειρά παραδοσιακό εργαστήρι μετά το Βόιο Κοζάνης, ενώ πρόθεση της Περιφέρειας είναι αντίστοιχα εργαστήρια να συνεχίσουν να γίνονται και τις επόμενες χρονιές, δίνοντας τη δυνατότητα ανάδειξης και προβολής των ξεχωριστών πολιτισμικών, κρυμμένων στοιχείων, κάθε τόπου της Περιφέρειάς μας