Από το τμήμα Φαρμάκων-Φαρμακείων και Επαγγελμάτων Υγείας της Π.Ε. Καστοριάς γνωστοποιείται οτι οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για τη βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη ως εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ 17-10-2022 Έλεγχος Φαρμάκων- Ελληνική Φαρμακοποιία-Φαρμακοτεχνία
Αναγνώριση πλειόνων φαρμάκων
ΤΡΙΤΗ 18-10-2022 Παρασκευή Φαρμακοτεχνικών ή χημικών σκευασμάτων.
Εκτέλεση συνταγών
ΤΕΤΑΡΤΗ 19-10-2022 Φαρμακευτική Εμπορευματολογία- Στοιχεία Ιστορίας της Φαρμακευτικής-
Φαρμακευτική Νομοθεσία
ΠΕΜΠΤΗ 20-12-2022 Φαρμακολογία
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-10-2022 Τοξικολογία
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα γραφεία της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Καστοριάς –Τμήμα Φαρμάκων Φαρμακείων & Επαγγελμάτων Υγείας (Διοικητήριο, Γραφείο 14-2ος όροφος, τηλ. 2467 3 50258) το αργότερο μέχρι 07-10-2022.
Το παράβολο των 11,74 ευρώ, οι υποψήφιοι το προμηθεύονται από το Τ.Π.& Δανείων της Θεσσαλονίκης, Ερμού & Καρόλου Ντήλ γωνία και το καταθέτουν στη γραμματέα της Επιτροπής, την πρώτη μέρα των εξετάσεων.
Εξετάσεις φαρμακοποιών για βεβαίωση
Στις παράλληλες δράσεις του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες κατασκεύασαν τοίχους από ωμόπλινθους και ξύλινα δομικά στοιχεία, παρακολούθησαν έκθεση λαϊκού πολιτισμού και γεύτηκαν τοπικά προϊόντα, ενώ οι μικροί φίλοι που παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να «λασποδημιουργήσουν».
Κλείνοντας το τριήμερο εργαστήρι, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν σε παραδοσιακά αρχοντικά στην πόλη της Καστοριάς.
Η συγκεκριμένη δράση οργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Π.Ε. Καστοριάς, με τη στήριξη του Δήμου Καστοριάς, αποτελούσε το δεύτερο κατά σειρά παραδοσιακό εργαστήρι μετά το Βόιο Κοζάνης, ενώ πρόθεση της Περιφέρειας είναι αντίστοιχα εργαστήρια να συνεχίσουν να γίνονται και τις επόμενες χρονιές, δίνοντας τη δυνατότητα ανάδειξης και προβολής των ξεχωριστών πολιτισμικών, κρυμμένων στοιχείων, κάθε τόπου της Περιφέρειάς μας. Η συγκεκριμένη δράση οργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Π.Ε. Καστοριάς, με τη στήριξη του Δήμου Καστοριάς, αποτελούσε το δεύτερο κατά σειρά παραδοσιακό εργαστήρι μετά το Βόιο Κοζάνης, ενώ πρόθεση της Περιφέρειας είναι αντίστοιχα εργαστήρια να συνεχίσουν να γίνονται και τις επόμενες χρονιές, δίνοντας τη δυνατότητα ανάδειξης και προβολής των ξεχωριστών πολιτισμικών, κρυμμένων στοιχείων, κάθε τόπου της Περιφέρειάς μας. Κλείνοντας το τριήμερο εργαστήρι, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν σε παραδοσιακά αρχοντικά στην πόλη της Καστοριάς.