Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου, 2023
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Στην Καστοριά η 33η Αμφικτιονία

20 Οκτωβρίου 08:00 - 22 Οκτωβρίου 17:00

Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς,  με τη στήριξη συνολικά των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών του νομού,  διεκδίκησαν και κατάφεραν την διεξαγωγή της 33ης Αμφικτιονίας, 20-22 Οκτωβρίου, στην Καστοριά.

Από το1986 λαμβάνει χώρα η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία δεν  συμβάλλει μόνο στη διάδοσή της γνώσης και στην ανάπτυξη προβληματισμών,  αλλά καταλήγει και σε συμπεράσματα και στην ανάπτυξη προτάσεων και λύσεων. Κάθε χρόνο τιμούν την εκδήλωση εκλεκτοί προσκεκλημένοι, πολιτικοί και ομιλητές απ’ όλη την Ελλάδα. Ο στόχος κάθε Αμφικτιονίας είναι μέσα απ’ τη συζήτηση ν’ αυξηθεί το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, οι δότες μυελού των οστών και οι δότες οργάνων.

Οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών του νομού μας θέλοντας να συμβάλλουν στο μέγιστο γι’ αυτό το σκοπό και θέλοντας ν’ αναδείξουν την ομορφιά της πόλης μας σε ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποφάσισαν να φιλοξενήσουν στην Καστοριά την 33ηΑμφικτιονία. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς είναι απ’ τα ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), γι’ αυτό και ήταν η δεύτερη πόλη που φιλοξένησε την Αμφικτιονία το 1988.  Τριανταπέντε (35) χρόνια μετά η Καστοριά θα είναι και πάλι πρωταγωνίστρια σ’ αυτήν τη μεγάλη γιορτή των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η ΠΟΣΕΑ στην προσπάθεια της να ενημερώσει, να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους Εθελοντές Αιμοδότες πραγματοποιεί παράλληλα και την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θεσμοθετήθηκε απ’ το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό τη διάδοσή του εθελοντικού κινήματος.

Η Λαμπαδιοδρομία διέρχεται απ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας και καταλήγει στην πόλη που φιλοξενεί την Αμφικτιονία και από αυτή  την πόλη, την επόμενη χρονιά, γίνεται η έναρξη της λαμπαδηδρομίας με ειδική τελετή.

Η φετινή 33η Αμφικτιονία είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό, γι’ αυτό πέρα απ’ τους ιατρούς που θα μιλήσουν από την Καστοριά αλλά και άλλους νομούς,  θα παρευρεθούν και θα τοποθετηθούν άνθρωποι του εθελοντισμού όπως,  Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος (Χαμόγελο του παιδιού), Μαρία Τρυφωνίδου (Φλόγα), Ηλέκτρα Γραμματικοπούλου (Πηγή Ζωής).  Επίσης, αξίζει να αναφερθεί η διαδικτυακή συμμετοχή του  κ. Βρακά Γεώργιου (Αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής και Δ/ντης του τμήματος μεταμοσχεύσεων Νεφρού και παγκρέατος στο Παν/μιο της Φλόριντα στο Γκεινσβιλ των ΗΠΑ), ο οποίος έχει αποσπάσει το παγκόσμιο βραβείο Μεταμοσχεύσεων. Σημειώνεται ακόμη ότι σύμφωνα με την εμπειρία αντίστοιχων συλλόγων που υλοποιούν τις Αμφικτιονίες σε άλλες πόλεις κάθε χρόνο, τις εκδηλώσεις συνήθως τιμούν πολιτικά πρόσωπα της κεντρικής κυβέρνησης.

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
20 Οκτωβρίου 08:00
Τέλος:
22 Οκτωβρίου 17:00
Ετικέτες Εκδήλωση