εκδηλώσεις Π. Μελά

Συνάντηση στην Π.Ε. Καστοριάς για τις Επετειακές τριήμερες Εκδηλώσεις για τον Παύλο Μελά.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Συνάντηση στην Π.Ε. Καστοριάς για τις Επετειακές τριήμερες Εκδηλώσεις για τον Παύλο Μελά.

Συνάντηση για τον συντονισμό και  ολοκλήρωση του επετειακού προγράμματος εορτασμού  της «Ημέρας  Μακεδονικού Αγώνα»  στην Π.Ε. Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024 στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου.

Φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια από το θάνατο του Π. Μελά και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς, τον Δήμο Καστοριάς, τον Δήμο Άργους Ορεστικού, τον Σύλλογο «Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Ν. Καστοριάς», τον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο «ο Παύλος Μελάς» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος», προγραμματίζουν για πρώτη φορά τριήμερες εκδηλώσεις, τόσο στην Καστοριά, στο Άργος Ορεστικό όσο και στην Δημοτική Κοινότητα Μελά.

Συγκεκριμένα  την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου  και το  Σάββατο 12 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις θα υλοποιηθούν στην πόλη της Καστοριάς και του Άργους Ορεστικού και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα ολοκληρωθούν στην Δημοτική Κοινότητα Μελά (χωριό Μελάς, πρώην Στάτιστα).

Στόχος των φετινών εκδηλώσεων είναι να τονιστούν  ιδιαίτερα  τα γεγονότα εκείνα που σημάδεψαν την εθνική μας μοίρα, να αναδειχθεί η συμβολή του Παύλου Μελά στην απελευθέρωση της Μακεδονίας και να αποτίνει φόρο τιμής στους Μακεδονομάχους μας.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς  κ.κ. Καλλίνικος, ο Διευθυντής ΓΕΣ/Δ3 Ταξίαρχος Βασίλειος Μουντοκαλάκης (μέσω τηλεδιάσκεψης), ο υποδιοικητής  της 9ης ΜΠ Ταξιαρχίας Πεζικού Γιάννης Σμαλιός, ο  Διοικητής του 15ου ΣΠ «XV ΜΠ» Θωμάς Γεωργιάδης, ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Στάθης Βασιλειάδης (μέσω τηλεδιάσκεψης), ο   Αξιωματικός του Επιτελείου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς Χαράλαμπος Καρακίτσος, ο Πρόεδρος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Ν. Καστοριάς  Μάρκος Λάτσιος, ο Πρόεδρος του  Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου «ο Παύλος Μελάς» Γιάννης Τσάκαλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

εκδηλώσεις Π. Μελά

εκδηλώσεις Π. Μελά