αρνια

Πανώλη μικρών μηρυκαστικών: Νέες ελαφρύνσεις στα μέτρα για μετακινήσεις ζώντων ζώων.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών Χωρίς κατηγορία

Επιτρέπονται από 30/08 όλες οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων για πάχυνση και αναπαραγωγή σε όλη την επικράτεια της χώρας εκτός των μετακινήσεων από και εντός στις Π.Ε. Τρικάλων, Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Ροδόπης, Δράμας, Δυτικής Αττικής, Ηρακλείου, Κορίνθου, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και των περιοχών που έχουν χαρακτηρισθεί σαν ζώνες επιτήρησης και περαιτέρω απαγορευμένες ζώνες.

– Επιτρέπονται οι μετακινήσεις ζώων για σφαγή με αυστηρή εφαρμογή μέτρων βιοασφάλειας για τα μεταφορικά μέσα και το προσωπικό σε σφαγείο της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή στο πλησιέστερο με τη συγκεκριμένη εκτροφή σφαγείο, εκτός των μετακινήσεων από και εντός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης στις Π.Ε. Τρικάλων, Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Ροδόπης, Δράμας, Δυτικής Αττικής, Ηρακλείου, Κορίνθου, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας εκτός κι αν τα σφάγια υποστούν θερμική επεξεργασία.

Στις 06/09 θα επαναξιολογηθούν από τη Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής του ΥΠ.Α.Α.Τ. και τις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές τα νεώτερα επιδημιολογικά δεδομένα της επιζωοτίας.