Επίσκεψη κλιμακίου της Π.Ε. Καστοριάς παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη  στην Τ.Κ. Χαλάρας

Επίσκεψη κλιμακίου της Π.Ε. Καστοριάς παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη  στην Τ.Κ. Χαλάρας για το πρόβλημα έλλειψης νερού άρδευσης των καλλιεργειών.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Επίσκεψη κλιμακίου της Π.Ε. Καστοριάς παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη  στην Τ.Κ. Χαλάρας για το πρόβλημα έλλειψης νερού άρδευσης των καλλιεργειών.

Εν όψει των σοβαρών ζητημάτων που έχει προκαλέσει η έλλειψη νερού άρδευσης σε όλα τα χωριά των Κορεστείων, ο Αντιπεριφερειάρχης Σαββόπουλος Δημήτριος, πραγματοποίησε την Τετάρτη 14 Αυγούστου, συνάντηση στην Τοπική Κοινότητα Χαλάρας, παρουσία πλήθους κόσμου, υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων , για την εξεύρεση λύσεων.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσαν από μεριάς Περιφέρειας: ο Θ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Δ.Μ. κ. Χαρούμενος, ο προϊστάμενος του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων Δόμων Περιβάλλοντος κ. Δόλλας, ο προϊστάμενος  του Τμήματος Εκμηχάνισης Γεωργίας και Αξιοποίησης Εδαφουδατικών Πόρων κ. Τυπόας και ο Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τέρψης, από τη μεριά του Δήμου οι Αντιδήμαρχοι κ. Λίτσκας, κ. Πέλκας και ο Σύμβουλος κ. Σαλβαρίνας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ακούσθηκαν οι απόψεις τόσο του Προέδρου του ΤΟΕΒ κ. Σαλβαρίνα αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής για τα προβλήματα της έλλειψης νερού που δημιουργήθηκαν από την έντονη λειψυδρία της φετινής χρονιάς και εκφράστηκε η αγωνία και η ανησυχία τους σχετικά με τον μέλλον των καλλιεργειών οι οποίες παραμένουν απότιστες το τελευταίο διάστημα.

Τόσο από πλευράς του Αντιπεριφερειάρχη αλλά και των εκπροσώπων του Δήμου όσο και των υπηρεσιακών παραγόντων διατυπώθηκε η άποψη ότι θα εξαντλήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν για να παρέμβουν σε όσα σημεία υδροληψίας υπάρχει δυνατότητα ώστε να υποβοηθήσουν την κατάσταση για τη φετινή χρονιά.

Παράλληλα τονίσθηκε ότι είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός που αφορά τον εκσυγχρονισμό του ΤΟΕΒ Κορεστείων ενός έργου που θα  βελτιώσει τις υποδομές των αρδευτικών δικτύων της περιοχής.

Τέλος έγινε επίσκεψη στα αντλιοστάσια και λιμνοδεξαμενές στη Χαλάρα στο Μακροχώρι και στον Άνω Μελά.