Ξεκίνησαν οι Ενημερωτικές Συναντήσεις για την Πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών στην Π.Ε. Καστοριάς.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Ξεκίνησαν σήμερα από τη Διποταμία του Δήμου Νεστορίου οι ενημερωτικές συναντήσεις για την Πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, οι οποίες πραγματοποιούνται με μέριμνα του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλη Χαρούμενου σε συνεργασία με  την υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Την ημερίδα παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Μάτσια, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Νεστορίου και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Τα στελέχη της κτηνιατρικής Καστοριάς Χρήστος Δαμιανού και  Χρήστος Αβραμίδης ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τις εστίες πανώλης που έχουν εμφανιστεί τελευταία στον ελληνικό χώρο, για τα συμπτώματα της νόσου και τις ενέργειες που πρέπει να προβούν οι κτηνοτρόφοι για να προστατεύσουν τα κοπάδια τους.

Η πανώλη είναι μια μεταδοτική ασθένεια που οφείλεται σε ιό, προσβάλλει κυρίως αίγες, πρόβατα και άγρια μικρά μηρυκαστικά, ενώ μεταδίδεται ταχύτατα. Πρόκειται για νόσημα υποχρεωτικής δήλωσης και απαιτείται λήψη έκτακτων μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσής του.

Οι άνθρωποι, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν διατρέχουν κίνδυνο από την νόσο.

Αντίστοιχες ενημερώσεις θα ακολουθήσουν και στους υπόλοιπους Δήμους και συγκεκριμένα:

  • Στον Δήμο Άργους Ορεστικού, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 στις 11:00 π.μ.  στην Αίθουσα του Τοπικού Συμβουλίου Γέρμα
  • Στον Δήμο Καστοριάς, Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 στις 11:00 π.μ. στην Αίθουσα του Κ.Π.Ε (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) Καστοριάς

 

panoli1 panoli2