«Θερμά συγχαρητήρια στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, όπου ανάμεσα σε 111 υποψηφιότητες, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Rural Inspiration Awards 2022 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατάφερε να αποσπάσει το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο στην κατηγορία για την «Διατήρηση της ελληνικής κόκκινης φυλής Καστοριάς-Κρυσταλλοπηγής».
Διακρίσεις σαν κι αυτή αποδεικνύουν ότι η αγροτική μας οικονομία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής, κάτι που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Συγχαρητήρια σε όλο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και σε όλους όσους εργάστηκαν για αυτή την πρωτιά, φέρνοντας και πάλι στο επίκεντρο την Καστοριά και την Περιφέρειά μας».
Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς
Δέσποινα Κοζατσάνη
Αγροτικό Συνεταιρισμό Δημητριακών
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Γιορτή Μελιού, το Σάββατο 15 Οκτώβρη, στην καρδιά της πόλης της Καστοριάς, δίπλα στη λίμνη. Η συγκεκριμένη δράση οργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τον Σύλλογο Επαγγελματικών και Ερασιτεχνών Μελισσοκόμων Νομού Καστοριάς.
Αποτελούσε την τρίτη χρονιά κατά σειρά, όπου ο σύλλογος προσπαθεί να αναδείξει ένα τοπικό προϊόν που έχει διακριθεί διεθνώς για την ποιότητα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.
Την εκδήλωση προλόγισαν η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μιλτιάδη Φιλίππου-Βασίλειος.
«Στόχος μας είναι να γίνει γνωστή η ιδιαιτερότητα που έχει το μέλι το οποίο παράγεται στην περιοχή της Καστοριάς. Αυτό βέβαια έχει άμεση σχέση με την βιοποικιλότητα της περιοχής μας. Δεν είναι τυχαίο το ότι αυτή τη στιγμή το μέλι της Καστοριάς βραβεύεται και παίρνει την πρώτη θέση σε παγκόσμιους διαγωνισμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη.
«…Στην Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα στην Καστοριά, έχουμε αξεπέραστα προϊόντα όπως είναι το μέλι Καστοριάς το οποίο έχει βραβευτεί επανειλημμένως σε διεθνείς διαγωνισμούς με το πρώτο βραβείο ποιότητας. Αποτελούσε την τρίτη χρονιά κατά σειρά, όπου ο σύλλογος προσπαθεί να αναδείξει ένα τοπικό προϊόν που έχει διακριθεί διεθνώς για την ποιότητα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.