Φόρουμ Μνήμης & Παιδείας Μαρτυρικοί Τόποι & Θυμηση στην Ελλάδα

Ανακοινώσεις Ενημέρωση Πολιτών

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΛΕΧΟΒΟ

στα ελληνικά και γερμανικά

19-23 ΜΑϊου 2016 | ΛΕΧΟΒΟ | ΕΛΛΑΔΑ

Με την πρωτοβουλία του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών

 

Στόχοι του Φόρουμ

Στόχος του Φόρουμ Μνήμης και Παιδείας είναι η προβολή της ιδιαίτερης ιστορίας των Μαρτυρικών Τόπων και ό,τι αυτό συνεπάγεται, στην Ελλάδα, τη  Γερμανία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το Φόρουμ προωθεί τη δικτύωση των ελληνικών Μαρτυρικών Κοινοτήτων μεταξύ τους, καθώς και με άλλους σχετικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών. Αυτό το δίκτυο επεκτείνεται με τη συμμετοχή φορέων από τη Γερμανία και επιδιώκει μια μακροχρόνια και βιώσιμη σχέση με τις Μαρτυρικές Κοινότητες της Ελλάδας.

Χαρακτήρας του Φόρουμ

Ο χαρακτήρας του Φόρουμ είναι κοινωνικοπολιτικός. Το συνέδριο οργανώνεται από φορείς της κοινωνίας των πολιτών και απευθύνεται κυρίως σε αντίστοιχους φορείς Μαρτυρικών Τόπων, όπως και σε παρόμοιους φορείς της γερμανικής κοινωνίας των πολιτών, που ασχολούνται με θέματα μνήμης, παιδείας, πολιτισμού και μνημείων. Ο προσανατολισμός του συνεδρίου είναι να προσφέρει έμπρακτα προτάσεις και ιδέες ως εργαλεία και για άλλες κοινότητες, οι οποίες επιθυμούν να ενδυναμώσουν τη δράση τους στα παραπάνω, αλλά και σε άλλα θέματα. Ταυτόχρονα το Φόρουμ παρέχει ανοιχτό χώρο για συζήτηση, για την ανάπτυξη καινούριων ιδεών, νέων πρότζεκτς και δημιουργία δυναμικών συνεργασιών.

Διοργανωτές και υποστηρικτές του Φόρουμ

Διοργανωτής του Φόρουμ είναι ο «Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών».

Το συνέδριο έχει τη στήριξη του Δήμου Αμυνταίου. Τη στήριξή τους έχουν εκφράσει επίσης ο Δήμος Καλαβρύτων, ο Δήμος Σουλίου, η Κοινότητα Λιγκιάδων, η Κοινότητα Κομμένου και οι γειτονικές Κοινότητες Πύργων και Μεσόβουνου, καθώς και άλλοι φορείς Μαρτυρικών Τόπων της Ελλάδας.

Το συνέδριο επιχορηγείται από το Ελληνο-Γερμανικό Ταμείο για το Μέλλον.

Eπαφή:      lechoconference@gmail.com
Facebook: facebook.com/lechoconference
Tηλ.:          +49 15773282462

 

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Αφίσα Συνεδρίου